2021. november 30. kedd András, Andor

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.18. hétfő

Észak felől egy vastag fátyolfelhőkből álló sáv vonul át felettünk, emellett a középső országrészben alacsonyszintű felhők is lesznek az égen - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.10.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.10.18.) napon.
 
 

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.10.18.) napon.

2021.10.18. hétfő: Észak felől egy vastag fátyolfelhőkből álló sáv vonul át felettünk, emellett a középső országrészben alacsonyszintű felhők is lesznek az égen. A déli óráktól gyorsan csökken a felhőzet, így délután már a déli megyék kivételével jobbára napos, gomolyfelhős idő várható. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge marad.

A hőmérséklet kora délután 13 és 18, késő este 0 és +8 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2021.10.19. kedd: Fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de az északkeleti megyékben eleinte akár vastagabb is lehet a felhőzet. Csapadék általában nem valószínű, de az északkeleti határ közelében gyenge eső nem kizárt. A déli szél az Alpokalján és a Kisalföldön megélénkül. A maximum-hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Tonnaszámra veszik a külföldiek ezt a magyar húst: itthon alig kell, pedig van bőven
Igen változóak a számok Magyarországon, ha a különböző húsfélék fogyasztását, értékesítését és vágási statisztikáit vesszük figyelembe. A hazai libaállományban jelentős csökkenés volt megfigyelhető, hiszen több mint a harmadára csökkent az egyedek száma. Ezen kívül képet kaphatunk arról is, hogy milyen kevés libahús eszünk mi, magyarok. De mi ennek az oka? Felpezsdülhet a fogyasztás az ünnepek közeledtével? Ezeknek jártunk most utána.

Ez minden szobanövény-tulajdonos rémálma: csak így lehet védekezni ellene
Aki már találkozott vele tudja, milyen nagy problémát tud okozni a pajzstetvek megjelenése a lakásban élő szobanövényeken. Rendkívül nehéz őket eltüntetni, szinte észrevétlenül lapulnak a növényeink szárán, de mire észrevesszük őket már meg is történt a baj. Ragacsos nedvmaradványaik és kártételük bosszantó, emellett szeretett növényeink akár el is pusztulhatnak, ha nem vesszük őket időben észre.

Sokan hibáznak az alma tárolásakor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók
Nem mondunk újat azzal, hogy betárolni csak ép és egészséges gyümölcsöt szabad. Mégis gyakori a tárolás során felmerülő betegségek megjelenése, bármennyire is gondosak vagyunk. Az alma tárolása során bekövetkező minőségromlásnak, vagyis veszteségnek két csoportja különíthető el: az apadási veszteségek, amelyeket csak a megfelelő szüreti idő kiválasztásával, és a hőmérséklet optimális beállításával tudunk csökkenteni, illetve a romlási veszteségek, amelyek élettani betegségek következtében, vagy gombás betegségek károsításából származhatnak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó