Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.19. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.19. kedd

agrarszektor.hu
A ködfoltok megszűnését követően a többnyire kevés gomoly-, és a viszonylag sok fátyolfelhő mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.10.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.10.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.10.19.) napon.

2021.10.19. kedd: A ködfoltok megszűnését követően a többnyire kevés gomoly-, és a viszonylag sok fátyolfelhő mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő estétől érkezhet északnyugat felől vastagabb felhőzet. Csapadék nem várható. Az Észak-Dunántúlon a déli, délnyugati szél már megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul. Késő estére 4 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A következő napon várható időjárás

2021.10.20. szerda: A ködfoltok feloszlása után fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de helyenként (nagyobb eséllyel északon) átmenetileg vastagabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órákra 15 és 21 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Sokkoló kilátások: krízist hozhat a magyar élelmiszeriparban a benzinár-robbanás
A munkabérek növekedése és az alapanyag-, illetve az energiaárak emelkedése mellett az üzemanyagok drágulása is sújtja a magyar élelmiszer-feldolgozó ipart. A fuvarozási költségek emelkedése pedig az ágazat minden területét érinteni fogja, még ha nem is azonos mértékben - jelentette ki Vörös Attila, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke. A szakember szerint nem kérdés kérdés, hogy a magyar élelmiszer-feldolgozó ipar szereplői is kénytelenek lesznek emelni az áraikon.

Nagy a baj a magyar földeken: emiatt rengeteg gazda rosszul járhat
Mintegy harmadával csökkent az öntözésre értékesített víz mennyisége Magyarországon 2000 és 2020 között - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI legfrissebb adatközléséből. Az utóbbi években azonban enyhe növekedés figyelhető meg az öntözési céllal értékesített vízmennyiség tekintetében. Az öntözés fejlesztésére és az öntözéses gazdálkodás alá vont területek növelésére számos ágazatnak égető szüksége lenne.

Tonnaszámra veszik a külföldiek ezt a magyar húst: itthon alig kell, pedig van bőven
Igen változóak a számok Magyarországon, ha a különböző húsfélék fogyasztását, értékesítését és vágási statisztikáit vesszük figyelembe. A hazai libaállományban jelentős csökkenés volt megfigyelhető, hiszen több mint a harmadára csökkent az egyedek száma. Ezen kívül képet kaphatunk arról is, hogy milyen kevés libahús eszünk mi, magyarok. De mi ennek az oka? Felpezsdülhet a fogyasztás az ünnepek közeledtével? Ezeknek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?