Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.22. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.22. péntek

agrarszektor.hu
A nap első felében északon, északkeleten kevés felhő lesz az égen, így ott legalább pár órára kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.10.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.10.22.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.10.22.) napon.

2021.10.22. péntek: A nap első felében északon, északkeleten kevés felhő lesz az égen, így ott legalább pár órára kisüthet a nap. Másutt inkább erősen felhős vagy borult égre van kilátás. Határozottan majd estefelé kezd el északnyugat felől csökkenni a felhőzet. A délnyugati, déli megyékben eshet még az eső, délután pedig az ország néhány pontján záporok fordulhatnak elő. A nyugati, délnyugati szél csupán az északi megyékben lesz élénk, olykor erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul, délnyugaton az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékekkel.
Késő estére általában 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatásra számíthatnak csütörtök estétől az erre érzékenyek, náluk fejfájás, erősödő migrén lehet a legáltalánosabb panasz.

A következő napon várható időjárás

2021.10.23. szombat: A déli, délnyugati megyékben maradhatnak erősen felhős területek a délutáni órákig. Másutt a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. A reggeli órákig délnyugaton még helyenként előfordulhat eső, zápor, napközben csapadék már nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Kora délután 11, 15 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Vészjósló jövő várhat a gazdákra: 50 év múlva eltűnhetnek a termőföldek
A talajok képezik az élelmiszereink alapját, szűrik és tárolják a vizet, élőhelyet biztosítanak számos faj számára. Sajnos jelentősen romlik a talaj állapota világszerte, ez pedig Európában, azon belül Magyarországon sem kivétel. Hazánkban nem túl biztató a helyzet, intő jel lehet, hogy a szántóföldi művelésű területek több mint harmada, az ország területének mintegy negyede valamilyen mértékben már erodálódott, azaz elpusztult. De mi lehet ennek az oka? Hogyan járulunk hozzá az ekkora mértékű romláshoz? Tehetünk egyáltalán valamit ellene? Ezekre a kérdésekre kaphatjuk meg most választ.

Agrárszektor Konferencia: miért jöjjön el az év csúcseseményére?
Az agrárgazdaság minden szereplőjének fontos információkat nyújt az Agrárszektor Konferencia, amelyet december 9-10-én rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt.

Felrobbantak az árak a magyar tejpiacon: brutálisan megdrágultak ezek a termékek
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 3 százalékkal nőtt 2021 szeptemberében az augusztusihoz képest, és 10 százalékkal haladta meg az előző év azonos hónapjának átlagárát. A nyerstej kiviteli ára 8 százalékkal csökkent 2021 szeptemberében az előző havihoz képest, míg a 2020-as év azonos hónapjához viszonyítva 14 százalékkal emelkedett. A kiviteli ár 10 százalékkal meghaladta a termelői átlagárat. Az AKI PÁIR adatai szerint a nyerstej kiszállítása 5 százalékkal mérséklődött 2021 szeptemberében az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02