2021. december 8. szerda Mária

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.24. vasárnap

Derült, napos, száraz idő várható, csupán északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.10.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.10.24.) napon.
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.10.24.) napon.

2021.10.24. vasárnap: Derült, napos, száraz idő várható, csupán északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csupán a keleti határ közelében élénkülhet meg az északi szél.

A hőmérséklet kora délután 11 és 15, késő este -1 és +6 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható.

A következő napon várható időjárás

2021.10.25. hétfő: A hajnali ködfoltok megszűnését követően túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A késő délutáni, esti óráktól érkezhetnek nyugat felől fátyolfelhők. Főleg a Kisalföld térségében megélénkül a keleti, délkeleti szél, Sopron környékén erős lökések is lehetnek. Délutánra 10, 15 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

8 intő jel, hogy rosszul gondozod a szobanövényeid: ezeket rengetegen elrontják
Nem mindig könnyű kitalálni, amikor hervadozik, sápadt, fakó a szobanövényünk, hogy éppen mi baja lehet. Számtalan jele lehet azonban annak, ha valami nincs rendben, ilyenek akár a barnuló lombozat, a kevés virág, a puha gyökérzet, és a hulló levelek is. Összegyűjtöttük, melyek a legegyértelműbb tünetei annak, ha nem egészséges, már-már haldoklik a szobanövényünk, de megmutatjuk azt is, hogyan lehet mindezeket elkerülni.

Óriási pusztítást végez ez a betegség a szőlőültetvényeken: így lehet védekezni ellene
Nincs könnyű dolga a növényvédőknek és a szőlőtermesztőknek idén sem, hiszen folyamatos harcot vívnak a területeken megjelenő kártevők és fertőzések ellen. A növényvédelmi előrejelzések alapján az aktuális problémát az amerikai aknázómoly és az ESCA adja, de vajon tudjuk-e mivel állunk szemben valójában?

Vészjósló jövő várhat a gazdákra: 50 év múlva eltűnhetnek a termőföldek
A talajok képezik az élelmiszereink alapját, szűrik és tárolják a vizet, élőhelyet biztosítanak számos faj számára. Sajnos jelentősen romlik a talaj állapota világszerte, ez pedig Európában, azon belül Magyarországon sem kivétel. Hazánkban nem túl biztató a helyzet, intő jel lehet, hogy a szántóföldi művelésű területek több mint harmada, az ország területének mintegy negyede valamilyen mértékben már erodálódott, azaz elpusztult. De mi lehet ennek az oka? Hogyan járulunk hozzá az ekkora mértékű romláshoz? Tehetünk egyáltalán valamit ellene? Ezekre a kérdésekre kaphatjuk meg most választ.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó