Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.24. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.24. vasárnap

agrarszektor.hu
Derült, napos, száraz idő várható, csupán északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.10.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.10.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.10.24.) napon.

2021.10.24. vasárnap: Derült, napos, száraz idő várható, csupán északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csupán a keleti határ közelében élénkülhet meg az északi szél.

A hőmérséklet kora délután 11 és 15, késő este -1 és +6 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható.

A következő napon várható időjárás

2021.10.25. hétfő: A hajnali ködfoltok megszűnését követően túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A késő délutáni, esti óráktól érkezhetnek nyugat felől fátyolfelhők. Főleg a Kisalföld térségében megélénkül a keleti, délkeleti szél, Sopron környékén erős lökések is lehetnek. Délutánra 10, 15 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

8 intő jel, hogy rosszul gondozod a szobanövényeid: ezeket rengetegen elrontják
Nem mindig könnyű kitalálni, amikor hervadozik, sápadt, fakó a szobanövényünk, hogy éppen mi baja lehet. Számtalan jele lehet azonban annak, ha valami nincs rendben, ilyenek akár a barnuló lombozat, a kevés virág, a puha gyökérzet, és a hulló levelek is. Összegyűjtöttük, melyek a legegyértelműbb tünetei annak, ha nem egészséges, már-már haldoklik a szobanövényünk, de megmutatjuk azt is, hogyan lehet mindezeket elkerülni.

Óriási pusztítást végez ez a betegség a szőlőültetvényeken: így lehet védekezni ellene
Nincs könnyű dolga a növényvédőknek és a szőlőtermesztőknek idén sem, hiszen folyamatos harcot vívnak a területeken megjelenő kártevők és fertőzések ellen. A növényvédelmi előrejelzések alapján az aktuális problémát az amerikai aknázómoly és az ESCA adja, de vajon tudjuk-e mivel állunk szemben valójában?

Vészjósló jövő várhat a gazdákra: 50 év múlva eltűnhetnek a termőföldek
A talajok képezik az élelmiszereink alapját, szűrik és tárolják a vizet, élőhelyet biztosítanak számos faj számára. Sajnos jelentősen romlik a talaj állapota világszerte, ez pedig Európában, azon belül Magyarországon sem kivétel. Hazánkban nem túl biztató a helyzet, intő jel lehet, hogy a szántóföldi művelésű területek több mint harmada, az ország területének mintegy negyede valamilyen mértékben már erodálódott, azaz elpusztult. De mi lehet ennek az oka? Hogyan járulunk hozzá az ekkora mértékű romláshoz? Tehetünk egyáltalán valamit ellene? Ezekre a kérdésekre kaphatjuk meg most választ.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?