2021. november 27. szombat Virgil

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.27. szerda

A köd és rétegfelhőzet gyorsan feloszlik, ezt követően túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható némi fátyolfelhőzettel - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.10.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.10.27.) napon.
 
 

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.10.27.) napon.

2021.10.27. szerda: A köd és rétegfelhőzet gyorsan feloszlik, ezt követően túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható némi fátyolfelhőzettel. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.
Késő estére általában 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, a fagyzugokban már fagyhat is.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatásra nem kell számítani. A hajnalok sokfelé lesznek fagyosak, nappal viszont 15 fok környékére melegszik fel a levegő.

A következő napon várható időjárás

2021.10.28. csütörtök: Éjszaka helyenként, a Dunántúlon nagyobb területen is kialakulhat köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, ezek feloszlanak, legkésőbb a Dráva mentén. Főleg délelőtt fátyolfelhők is lehetnek. Délután az ország nagy részén már szinte zavartalan napsütés valószínű. Csapadék nem várható. A keleti, délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz, de Sopron térségében megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Friss híreink:

Külföldre kerül a magyar bioélelmiszerek java: ezért viszik ki az országból a termelők
Habár 2010 óta 2,5-szeresére nőtt a biogazdálkodásba vont területek nagysága Magyarországon, a megtermelt termékek 80-90 százaléka még most is a külföldi piacokon kerül eladásra – tájékoztatta az Agrárszektort Roszík Péter, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a most induló, az ökológia gazdálkodást támogató pályázati felhívás változtathat ezen az arányon, hiszen a következő három évben eddig soha nem látott mértékű források érkeznek a biogazdálkodásban érintettek számára, így a területek mérete tovább emelkedhet, az exportra jutó termékek mennyisége viszont csökkenhet.

Így változik a tészta ára Magyarországon: meglepő adatok láttak napvilágot
Tavaly 2,7 százalékkal csökkent a száraztészta ára Magyarországon a 2019-es évhez képest. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI friss adatközlése szerint a száraztészta fogyasztói-árindexe 2018-ban (2017-hez képest) megugrott, 8 egész százalékkal nőtt, azóta viszont folyamatos csökkenés volt megfigyelhető a termék árát illetően.

Őrület, mi mindenre jó ez a zöldség: bármelyik kertben megterem, mégsem esszük
Már az őszi szezon kellős közepén vagyunk, így hát hamarosan ráfordulhatunk a téli hónapokra is. Ilyenkor a szervezetünknek még több ásványi anyagra és vitaminra van szüksége, amiket finomabbnál finomabb gyümölcsökkel és zöldségekkel is tudunk biztosítani. A cékla például igazi vitaminbomba, emellett elérhető áron van és igen ízletes is – ráadásul kinézetre sem utolsó. A legtöbben leginkább savanyúságként fogyasztják más ételek mellé, pedig ennél sokkal több felhasználási mód létezik. Hogy pontosan miket készíthetünk még belőle, milyen áron és hol juthatunk hozzá és miért lenne minél többet ennünk belőle, most megtudhatjuk.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó