Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.04. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.04. csütörtök

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, sokfelé esővel, záporral, a front mentén és előterében zivatar sem kizárt - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.11.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.11.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.11.04.) napon.

2021.11.04. csütörtök: Erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, sokfelé esővel, záporral, a front mentén és előterében zivatar sem kizárt. Több helyen jelentős mennyiség is eshet. Délutántól északnyugat felől már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, kisebb záporok még lehetnek, de egészen keletre szorul majd a csapadék. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik, délkeleten viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 23 fok között alakul, északkeleten ennél is hűvösebb lehet. Északnyugaton már a délelőtti órákban beállhat a maximum-hőmérséklet.
Késő estére 5 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kezdetben erőteljes melegedés várható, majd csütörtökön hidegfront érkezik, emiatt a meleg- és a hidegfrontra érzékenyek panaszai is erősödhetnek. Fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, vérnyomás-ingadozás többeknél előfordulhat.

A következő napon várható időjárás

2021.11.05. péntek: Az ország északnyugati felében többnyire gyengén vagy közepesen felhős, míg másutt jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az ország délkeleti felébe szórványosan eshet az eső, zápor. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A maximum-hőmérséklet általában 10 és 14 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista
2021 októberében a magyar gazdák 1,6 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 tizedik hónapjához képest pedig 21,4 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka októberben a John Deere volt, amelyből 58-at adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 30 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Claas, negyedik a TGB, ötödik pedig a Polaris volt az év tizedik hónapjában.

Dél-amerikai import dió hódít a piacokon: egyre többen veszik a magyar helyett
Az időjárás idén az ország egész területén kedvezőtlenül hatott a diótermesztésre, és ez főleg a gyümölcsméreteken érhető tetten - mondta Kelemen Péter, FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke. A szakember beszélt arról is, hogy az elmúlt évtizedben ugyan dinamikusan nőtt a dió termőterülete Magyarországon, ám sok ültetvény még mindig öntözetlen, és a fagyvédelem terén is vannak még elmaradásaink. Kelemen Péter szerint a magyar dió az Európai Unió egyik keresett prémium terméke, azonban a felfutó chilei dióexport egyre komolyabb konkurenciát jelent a hazai termelők számára.

Ezzel keresnek havi nettó 500 ezret az élelmes magyarok: ehhez végzettség sem kell
A holland kertészetek példaként szolgálnak egész Európa számára: évről éve ugyanis elképesztő mennyiségű és minőségű friss gyümölcsöt és zöldséget termelnek, amelynek során a magas szintű gépesítettség ellenére is erősen támaszkodnak a kézi munkaerőre. Ezeknek a vállalatoknak megvannak a maguk alkalmazottai, de mellettük legalább ilyen jelentősek az erre szakosodott munkaközvetítő cégek által kiküldött külföldi munkások is. Azt már megtudtuk, hogy milyen munkát végeznek az egyes pozíciókban ezek a vendégmunkások, most viszont fény derült arra is, hogy milyen folyamatok sorozatából áll össze a zöldségtermelés.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?