Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.09. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.09. kedd

agrarszektor.hu
A köd és rétegfelhőzet napközben várhatóan mindenütt feloszlik, és ezt követően jobbára napos idő várható kevés felhővel - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.11.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.11.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.11.09.) napon.

2021.11.09. kedd: A köd és rétegfelhőzet napközben várhatóan mindenütt feloszlik, és ezt követően jobbára napos idő várható kevés felhővel. Számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 10 és 13 fok között várható, csak a tartósabban rétegfelhős területeken lehet kissé hűvösebb. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Keddtől anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2021.11.10. szerda: Az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet nagy része napközben megszűnik, a legtöbb helyen kisüt a nap. A napsütést fátyolfelhők szűrik. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.

Friss híreink:

Fillérekért is vehetsz földet ezen a magyar vidéken: már ennyiért is van ajánlat
2009 folyamatosan drágulnak a termőföldek Magyarországon. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján a 2009-től 2020-ig tartó időszakban több mint a háromszorosára nőtt a szántó besorolású termőföldek átlagára, míg a bérleti díjuk több mint 2,5-szörösére emelkedett. A legdurvább áremelkedés a szántók, a gyepek és a gyümölcsösök földforgalmi átlagárában, illetve a szántók, a gyümölcsösök és az erdők átlagos bérleti díjában volt megfigyelhető.

Portfolio Agrárdíjak 2021: kik kapják idén a rangos elismeréseket?
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év növénytermelőjéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év kertészetéről, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év női agrárvállalkozójáról, az Év agrárberuházásáról, az Év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. A díjakat az Agrárszektor 2021 Konferencia december 9-i szakmai programja után, ünnepélyes keretek között adjuk át.

A vesztébe rohanhat a magyar mezőgazdaság: ez lehet a gazdák csodafegyvere
Hogyan birkózhatunk meg a klímaváltozással? Mi lesz a sok-sok kedvelt zöldség és növény sorsa, ha a gazdák nem tudják megmenteni a terméseket? Meddig szökhetnek még fel az élelmiszerárak? Ezeket a kérdéseket bizonyára sokan feltettük már magunkban, és valószínűleg a megfelelő válasz csak kevesünknek jut eszünkbe. De mi is az pontosan? Nem más, mint a nemesítés. Aki a mezőgazdaságban tevékenykedik, annak valószínűleg nem kell bemutatni, hogy mi is ez és miért lesz rá nagy szükség a jövőben. Azonban nemcsak az agráriumban dolgozók számára kellene megismertetni ezt a gyakorlatot, hanem minden más emberrel, fogyasztóval is. Az Agrárszektor egy szakember, Dr. Bóna Lajos gabonanemesítő segítségével most ezt próbálja meg bemutatni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?