Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.15. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.15. hétfő

agrarszektor.hu
Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet feloszlik, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.11.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.11.15.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.11.15.) napon.

2021.11.15. hétfő: Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet feloszlik, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon jó eséllyel tartósan borult, párás maradhat az idő. A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

A hőmérséklet kora délután a borult részeken 10 fok alatt, másutt 11 és 13 fok között alakul.
Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.
Az elmúlt napok során a légkör alsó részében feldúsuló légszennyező anyagok azonban negatív hatást gyakorolnak a szervezetünkre.
A légzés során szervezetünkbe jutó anyagok elsősorban a légzőszervrendszert terhelik meg. Lassulhat a teljesítő- és koncentrálóképesség, de szemirritáció és álmatlanság is jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2021.11.16. kedd: A fátyolfelhők mellett többfelé számítani lehet rétegfelhőzetre és ködre. Kiterjedtebb és sűrűbb köd inkább a Dunától keletre valószínű, amely napközben ritkul, zsugorodik. Az inverziós felhőzet elsősorban nyugaton beragadhat. Hosszabb-rövidebb napsütés főleg a középső és keleti országrészben lehet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös, rétegfelhős részeken előfordulhat szitálás. A nyugati határnál gyenge eső is lehetséges. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet a keleti, délkeleti szél. Kora délután 6, 13 fok várható, a rétegfelhős részeken lesz a hűvösebb idő.

Friss híreink:

Ki nevet a végén? Íme, 2020 legnagyobb nyertesei és vesztesei a magyar agráriumban
A hazai mezőgazdaság teljesítménye 2020‐ban (Mezőgazdasági számlarendszer, 2020) címmel jelent meg a Központi Statisztikai Hivatal új kiadványa, amely a magyar mezőgazdaság tavalyi termelési volumenének alakulását elemezte. A kiadványból - egyebek mellett - kiderült, hogy mekkora szerepe volt az egyes mezőgazdasági termékeknek a kibocsátási érték alakulásában és hogy egyre emelkedett a ráfordítások volumene és értéke, de a szerzők arra is rávilágítottak, hogy hogyan alakult a munkaerő-felhasználás az ágazatban, és hogyan teljesített Magyarország az uniós mezőgazdasági termelés szempontjából.

Egyre kevesebb a magyar szőlő: drasztikusan csökken a termőterület az országban
Az elmúlt harminc évben brutálisan lecsökkent a szőlő termőterülete Magyarországon. Amíg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI friss adatközlése szerint 1990-ben még 138,5 ezer hektáron termesztettek szőlőt hazánkban, ez 2020-ra több mint felével csökkent. A legnagyobb visszaesés 1999 és 2002 között következett be, amikor a magyarországi szőlőültetvények közel 27 százaléka szűnt meg három év leforgása alatt.

Pofonegyszerű: így garantáltan virágozni fog a karácsonyi kaktusz az ünnepekkor is
Közeledünk az év végéhez, hamarosan belépünk a karácsonyi időszakba, ilyenkor pedig a növényeinket is az ünnepekhez igazíthatjuk. Az otthonokat sokszor díszíti mikulásvirág, az újévi ciklámen vagy éppen a karácsonyi kaktusz. Ne feledkezzünk meg arról, hogy bizony nagyon nem mindegy az, hogy hogyan bánunk velük, pláne így év végén, amikor már kint beköszöntött a hideg. A karácsonyi kaktusz például utálja a költözést, és sok másra is oda kell figyelnünk a gondozás során, de ha megkapja a megfelelő törődést, akkor akár még a tél után is gyönyörködhetünk ebben a szuper növényben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?