Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.17. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.17. szerda

agrarszektor.hu
Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése csökken ugyan, de a legtöbb helyen borult, párás idő várható - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.11.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.11.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.11.17.) napon.

2021.11.17. szerda: Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése csökken ugyan, de a legtöbb helyen borult, párás idő várható. Elsősorban délkeleten, keleten lehetnek kevésbé felhős területek, és süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A többnyire mérsékelt keleti, délkeleti szél a déli országrészben és a Kisalföldön időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 12 fok között alakul.
Késő estére -2, +7 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, de az elmúlt napok során a légkör alsó részében feldúsuló légszennyező anyagok negatív hatást gyakorolnak a szervezetünkre. A légzés során a légzőszervrendszert terhelik meg, lassulhat a teljesítő- és koncentrálóképesség, de szemirritáció és álmatlanság is jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2021.11.18. csütörtök: A köd, illetve rétegfelhőzet ritkul, zsugorodik, amelyre rásegít egy érkező hidegfront, emiatt pedig a délutáni órákban már felhőátvonulások várhatók Az északkeleti részeken beragadhat a felhőzet. A ködös tájakon szitálás, főként északkeleten ónos szitálás is előfordulhat, emellett pedig csak nagyon gyenge eső lehet. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül, a Tiszántúlon gyenge marad a légmozgás. A hajnali -3, +6 fokról 4 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Így keresnek havi 600 ezer felett az élelmes magyarok: még végzettség sem kell
Spanyolország az Európai Unió egyik legnagyobb mezőgazdasági termelője, amely azonban a termelési szint fenntartása érdekében - a gépesítés mellett - erősen épít az emberi munkaerőre is. A spanyol kertészetekben, mezőgazdasági vállalkozásokban dolgozó alkalmazottaknak jellemzően csak egy része spanyol, a többség azonban külföldi munkásokból kerül ki, akiket munkaközvetítő cégeken keresztül szerződtetik. De hogyan is fest ez ténylegesen? Milyen körülmények között és mennyit kell dolgoznia annak, aki egy ilyen vállalkozáshoz szegődik el? Milyen fizetséget várhat a munkájáért? Az Agrárszektor erről kérdezett meg két, Spanyolországban élő és dolgozó magyart.

Portfolio Agrárdíjak 2021: íme, Az év női agrárvállalkozója kategória jelöltjei
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év növénytermelőjéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év kertészetéről, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év női agrárvállalkozójáról, az Év agrárberuházásáról, az Év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. A díjakat az Agrárszektor 2021 Konferencia december 9-i szakmai programja után, ünnepélyes keretek között adjuk át.

Kész, vége? Teljesen eltűnhet a magyar mák a boltokból?
Nagy léptekkel közelítünk az ünnepi időszak felé, ami egyben azt is jelenti, hogy olyan ételek és élelmiszerek kerülnek a családok asztalára, melyek az év többi szakaszában nem feltétlenül megszokottak. Ilyen például a bejgli, mely nélkül szinte elképzelhetetlen lenne a karácsony. Ilyenkor előtérbe kerül a mák is, ami talán méltatlanul lett egyre jobban mellőzve a konyhákból, pedig szűmos módon használhatjuk fel, ráadásul több jótékony hatással is bír. Az Agrárszektor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) segítségével most annak járt utána, hogy mi nehezíti hazánkban a máktermesztést, milyen árakra lehet számítani, valamint kiderül az is, hogy a közelgő ünnepi időszak mennyire lendítheti fel az ágazatot.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?