Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.18. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.18. csütörtök

agrarszektor.hu
Kezdetben erősen felhős vagy borult, néhol ködös időre számíthatunk, majd délelőtt egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a keleti, északkeleti tájakon maradhatnak tartósan borult körzetek - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.11.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.11.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.11.18.) napon.

2021.11.18. csütörtök: Kezdetben erősen felhős vagy borult, néhol ködös időre számíthatunk, majd délelőtt egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a keleti, északkeleti tájakon maradhatnak tartósan borult körzetek. Jelentéktelen eső, szitálás néhol előfordulhat. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 12 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére -3 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2021.11.19. péntek: Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak este szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. Az ország északkeleti harmadában helyenként gyenge eső előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, az északkeleti megyékben lehet a hidegebb, míg a nyugati országrészben az enyhébb idő.

Friss híreink:

Itt a magyar boltok új szuperzöldsége: hiába drága, kapkodnak érte az emberek
Ehetjük sütve, főve, köretként, levesként desszertként és chipsként, ráadásul nagyon finom és egészséges is. Ha mindez nem lenne elég, az otthoni termesztése sem okozhat gondot még egy kezdő kertésznek sem. Tulajdonképpen ódákat lehetne zengeni még az édesburgonya (vagy sokak által emlegetett batáta) sokoldalúságáról és jó tulajdonságairól, de ezek helyett beszéljenek inkább a tények. Lapunk egy édesburgonyatermelő segítségével járt utána annak, hogy mi is rejlik pontosan a batáta térhódítása mögött.

Súlyos a helyzet: nincs elég magyar sertés, özönlik az import az országba
Több mint 40 százalékkal csökkent a magyarországi sertésállomány az elmúlt húsz évben. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI friss adatközlése alapján 2000 decemberében még több mint 4,83 millió egyedből állt a hazai állomány, ez 2019-re 2,63 millióra csökkent. 2020-ban azonban ismét gyarapodni kezdett a sertésállomány. Az elmúlt öt évben a sertések külkereskedelme is nagyot változott, az élő sertés behozatala drasztikusan megnőtt, míg a kivitel esetében jóval szerényebb volt az emelkedés.

Kik lesznek az idei Agrárszektor Konferencia sztárelőadói? - Itt a lista
A vállalati, az államigazgatási és a pénzügyi szféra csúcselőadóit vonultatja fel az idei Agrárszektor Konferencia, amelyet december 9-10-én rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A kétnapos rendezvényt Nagy István agrárminiszter nyitja meg.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?