Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.01. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.01. szerda

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.12.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.12.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.12.01.) napon.

2021.12.01. szerda: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Naplementéig nagyjából az ország délnyugati felén szakadozhat fel a felhőzet. Az északi megyékben helyenként gyenge eső, futó zápor előfordulhat. A délnyugati szél délutánig csak kevés helyen, ezt követően azonban ismét nagyobb területen erősödhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 11 fok között alakul, az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb, a Dél-Dunántúlon azonban kissé melegebb is lehet. Késő este 3, 9 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Egyre enyhébb levegő áramlik fölénk, így az időjárás a melegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Náluk legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, álmatlanság, teljesítőképesség-csökkenés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2021.12.02. csütörtök: Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Egyre többfelé várható csapadék, melynek jellemző halmazállapota eső lesz, de a nap második felében elsősorban a hegyekben az esőt havas eső, havazás válthatja fel. A délnyugati szelet még nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések, mely a nap folyamán egyre nagyobb területen északnyugatira fordul. Délutánra 5, 13 fok közé melegszik a levegő, délen lesz enyhébb, északon hűvösebb az idő.

Friss híreink:

Mi történik itt? Ömlik a magyar baromfihús Romániába, Bulgáriába
2021 első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva több mint egytizedével csökkent az Európai Unió baromfihúsexportja. Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)adatai alapján a magyar baromfihúsok kivitele azonban csaknem egyharmadával emelkedett ugyanebben az időszakban. Magyarország baromfihús behozatala 2021 első három negyedévében ugyanakkkor több mint egyötödével csökkent. A magyar baromfihúsexport legnagyobb célpiaca Románia, Bulgária és Németország volt, a legtöbb import baromfihús pedig Lengyelországból és Romániából, valamint Hollandiából és Ausztriából érkezett.

Portfolio Agrárdíjak 2021: íme, Az év agrárinnovációja kategória jelöltjei
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év növénytermelőjéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év kertészetéről, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év női agrárvállalkozójáról, az Év agrárberuházásáról, az Év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. A díjakat az Agrárszektor 2021 Konferencia december 9-i szakmai programja után, ünnepélyes keretek között adjuk át.

Őrület: ennyit változott a tejtermékek ára egy év alatt Magyarországon
A 2021-es év az áremelkedésről szólt, ha az élelmiszeripart vesszük figyelembe, ugyanis aligha lehetne olyan élelmiszert találni, melynek ne emelkedett volna jelentősen az ára. Ebből a tejtermékek sem maradtak ki, olyannyira nem, hogy a nyerstej átlagára 3 százalékkal nőtt 2021 októberében a 2021. szeptemberihez képest, és 9 százalékkal meghaladta az előző év azonos hónapjának átlagárát. Sőt, az ágazatot a botrányok sem kerülték el az utóbbi időben, a Tej Terméktanács például hivatalos közleményt is kiadott a korábbi helyzet tarthatatlanságáról.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?