Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.08. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.08. szerda

agrarszektor.hu
Napos idő várható, de délután nyugatról vékony fátyolfelhőzet sodródik a Dunántúl fölé, amely fel is oszlik - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.12.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.12.08.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.12.08.) napon.

2021.12.08. szerda: Napos idő várható, de délután nyugatról vékony fátyolfelhőzet sodródik a Dunántúl fölé, amely fel is oszlik. Később este nyugat felől immár határozottan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjfélig a nyugati megyékben már lehet vegyes csapadék: délnyugaton inkább eső, északabbra haladva havas eső, havazás, de néhol ónos eső is kialakulhat. A délkeletire forduló szél nagy területen lesz élénk, a Fertő térségében és a Bakonyban olykor erős is.

A hőmérséklet kora délután 2 és 7, késő este -6 és +1 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Érdemi fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.12.09. csütörtök: Fokozatosan megnövekszik a felhőzet, így napközben már erősen felhős vagy borult lesz az ég, a nap második felétől a Nyugat-Dunántúlon már vékonyodhat a felhőtakaró. Nyugatról egy csapadékzóna érkezik, amiből hajnalban ónos eső is előfordulhat. Napközben az Észak-Dunántúlon, az északi megyékben, a hegyvidéki tájakon havazásra, kissé délebbre vegyes halmazállapotú csapadékra, míg délen, délkelen jellemzően esőre számíthatunk. Délutántól egyre inkább terebélyesedik a vegyes halmazállapotú zóna. A szél éjszaka egyre inkább északira fordul megélénkül, néhol meg is erősödik, majd napközben mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és +1 fok között alakul, de a gyengén felhős, szélvédett, részeken ennél hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 1 és 7 fok között várható.

Friss híreink:

Tragikus a helyzet a magyar sertéságazatban: rengeteg gazda végleg feladta a harcot
Nyakunkon a karácsony, ezáltal a nagy ünnepi vásárlás és készülődés is hamarosan elkezdődik. Az év ezen időszakában mondhatni, hogy teljesen megváltoznak a fogyasztási és a vásárlási szokásaink. Ilyenkor az ikonikus karácsonyi ételek is a magyar családok asztalára kerülnek, az év többi hónapjához képest például sokkal több halat eszünk és többet sütünk. Bár először talán a halból, pulykából és kacsából készült ételek jutnak eszünkbe, ám nem szabad elfelejtünk az elmaradhatatlan töltött káposztát sem - ami köztudottan sertéshúsból készül. A sertéságazat azonban rendkívül nehéz helyzetbe került idén a halágazattal együtt. Hogy mire számíthatnak az elkövetkezendő időszakban a magyar vásárlók, annak járt most utána az Agrárszektor.

Megtudtuk a spanyolok nagy tervét: ezzel még a holland kertészeteket is leköröznék
Aki megnézi Spanyolország műholdképét, egy nagyobbacska fehér pontot láthat a félsziget délkeleti részén, amelyet gyakran "Európa gyümölcsöskertjeként" is szoktak emlegetni. A fehér pontot alkotó műanyag üvegházak sok európai szupermarketet látnak el megfizethető termékeikkel. De mennyire fenntartható ez a rendszer? Mennyire terheli meg a környezetet az itteni intenzív zöldség- és gyümölcstermesztés, és hogyan lehetne gazdaságosabbá, zöldebbé tenni a folyamatokat?

Az agrártámogatások kifizetése múlik ezen: nagy tétje van a magyar stratégiai tervnek
Óriási tétje van annak, mit tartalmaz majd Magyarország most készülő stratégiai terve az új Közös Agrárpolitikában, hiszen sok százmilliárd forint agrártámogatás kifizetése múlik ezen - mondta az Agrárszektornak Harnóczi György, az OTP Agrár főosztályvezetője. Kiemelte, fontos, hogy a magyar stratégiai terv olyan elemeket tartalmazzon, amelyeket Brüsszel is elfogad, azonban közeleg a határidő, 2022 nyár végén a gazdáknak ugyanis már úgy kell meghozniuk bizonyos döntéseket, hogy ismerik a 2023-tól hatályos támogatási lehetőségeket, ellenkező esetben akár veszteség is érheti őket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?