Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.17. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.17. péntek

agrarszektor.hu
A felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap, ez alól kivételt a keleti tájak képeznek majd, ahol a köd, illetve a rétegfelhőzet néhol tartósabban is megmaradhat - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.12.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.12.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.12.17.) napon.

2021.12.17. péntek: A felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap, ez alól kivételt a keleti tájak képeznek majd, ahol a köd, illetve a rétegfelhőzet néhol tartósabban is megmaradhat. Ezeken a részeken szitálás néhol előfordulhat. Az északnyugati szél a Tisza tágabb térségét leszámítva nagy területen lesz erős, a Dunántúlon több helyen és a Bodrogközben viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.
Késő estére általában -3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Emellett szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2021.12.18. szombat: Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Délutántól, estétől melegfront vastagabb felhőzete érkezhet észak felől. Helyenként előfordulhat hózápor, néhol havas eső zápor, elvétve ónos eső sem kizárt. Az északi szél főként a Dunántúlon sokfelé megerősödik. Kora délutánra 0 és +7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Nagy áttörés jöhet a magyar agráriumban: rengeteg gazda élete változhat meg
A generációváltás, mint a mezőgazdaság, közte hazánk agráriumának egyik legfontosabb kihívása állt az Agrárszektor 2021 egyik szekciójának középpontjában Siófokon. A téma több oldalról közelíthető meg, és valóban komplex gondolkodást kíván a helyzet megértése és kezelése. A sikerhez a felszólalók szerint egyaránt kell a megreformált és modernizált felsőoktatás, az eredményes szakképzés, az új, korszerű és az élményekre hangsúlyt fektető tananyag, valamint a szakmai és anyagi értelemben is vonzó perspektíva. Nagy jelentőséggel bír a kérdés kezelésében a generációváltást és a gazdaságátadást megkönnyíteni kívánó törvénycsomag, amely jogszabályként segítheti az érintett gazdákat.

Válságban a magyar állattenyésztés: csak így mászhat ki a gödörből az ágazat
Az elmúlt három évtizedben nem volt példa olyan válságra, mint amilyen most van a magyar állattenyésztésben, és habár voltak már magas árak, de ilyen hosszú ideig nem tartottak ki, és ennyire még biztosan nem vált el egymástól a növénytermesztés és állattenyésztés jövedelmezősége - mondta Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. Hozzátette, a fő kérdés az, mikor érünk el egy kilogrammonként 600 forintos hízófelvásárláshoz, egy 350 forintos broiler húsfelvásárláshoz, illetve egy literenként 140 forintos tejárhoz, hiszen addig amíg ezek nincsenek, veszteséget termel az ágazat.

Óriási lehetőséget kaptak a magyar gazdák: kevesen merik bevállalni, pedig megéri
A precíziós gazdálkodás olyannyira fontos lett, hogy csak egy dolog előzi meg: a precíz munkavégzés - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. A meghívott szakemberek megtárgyalták, milyen lehetőségek vannak a precíziós gazdálkodásban és az agrárdigitalizációban, hogy ezek hogyan és milyen mértékben könnyíthetik meg a magyar gazdák életét, és hogy melyek azok az új technológiák és szolgáltatások, amelyekhez most már mindenki hozzáférhet. A kerekasztal-beszélgetésen szó esett arról is, hogy a mezőgazdaság jövőjét egyértelműen a drónok jelentik.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02