2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.17. péntek

A felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap, ez alól kivételt a keleti tájak képeznek majd, ahol a köd, illetve a rétegfelhőzet néhol tartósabban is megmaradhat - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.12.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.12.17.) napon.
 
 

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.12.17.) napon.

2021.12.17. péntek: A felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap, ez alól kivételt a keleti tájak képeznek majd, ahol a köd, illetve a rétegfelhőzet néhol tartósabban is megmaradhat. Ezeken a részeken szitálás néhol előfordulhat. Az északnyugati szél a Tisza tágabb térségét leszámítva nagy területen lesz erős, a Dunántúlon több helyen és a Bodrogközben viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.
Késő estére általában -3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Emellett szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2021.12.18. szombat: Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Délutántól, estétől melegfront vastagabb felhőzete érkezhet észak felől. Helyenként előfordulhat hózápor, néhol havas eső zápor, elvétve ónos eső sem kizárt. Az északi szél főként a Dunántúlon sokfelé megerősödik. Kora délutánra 0 és +7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Nagy áttörés jöhet a magyar agráriumban: rengeteg gazda élete változhat meg
A generációváltás, mint a mezőgazdaság, közte hazánk agráriumának egyik legfontosabb kihívása állt az Agrárszektor 2021 egyik szekciójának középpontjában Siófokon. A téma több oldalról közelíthető meg, és valóban komplex gondolkodást kíván a helyzet megértése és kezelése. A sikerhez a felszólalók szerint egyaránt kell a megreformált és modernizált felsőoktatás, az eredményes szakképzés, az új, korszerű és az élményekre hangsúlyt fektető tananyag, valamint a szakmai és anyagi értelemben is vonzó perspektíva. Nagy jelentőséggel bír a kérdés kezelésében a generációváltást és a gazdaságátadást megkönnyíteni kívánó törvénycsomag, amely jogszabályként segítheti az érintett gazdákat.

Válságban a magyar állattenyésztés: csak így mászhat ki a gödörből az ágazat
Az elmúlt három évtizedben nem volt példa olyan válságra, mint amilyen most van a magyar állattenyésztésben, és habár voltak már magas árak, de ilyen hosszú ideig nem tartottak ki, és ennyire még biztosan nem vált el egymástól a növénytermesztés és állattenyésztés jövedelmezősége - mondta Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. Hozzátette, a fő kérdés az, mikor érünk el egy kilogrammonként 600 forintos hízófelvásárláshoz, egy 350 forintos broiler húsfelvásárláshoz, illetve egy literenként 140 forintos tejárhoz, hiszen addig amíg ezek nincsenek, veszteséget termel az ágazat.

Óriási lehetőséget kaptak a magyar gazdák: kevesen merik bevállalni, pedig megéri
A precíziós gazdálkodás olyannyira fontos lett, hogy csak egy dolog előzi meg: a precíz munkavégzés - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. A meghívott szakemberek megtárgyalták, milyen lehetőségek vannak a precíziós gazdálkodásban és az agrárdigitalizációban, hogy ezek hogyan és milyen mértékben könnyíthetik meg a magyar gazdák életét, és hogy melyek azok az új technológiák és szolgáltatások, amelyekhez most már mindenki hozzáférhet. A kerekasztal-beszélgetésen szó esett arról is, hogy a mezőgazdaság jövőjét egyértelműen a drónok jelentik.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben