Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.19. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.19. vasárnap

agrarszektor.hu
A nyugati, délnyugati megyékben kevés felhő, sok napsütés valószínű, másutt többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.12.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.12.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.12.19.) napon.

2021.12.19. vasárnap: A nyugati, délnyugati megyékben kevés felhő, sok napsütés valószínű, másutt többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Napközben néhol gyenge eső előfordulhat, estétől északon és keleten lehet helyenként eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás kezdődhet. Egyre nagyobb területen (főleg a Győr-Szeged szélcsatornában) megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon és a hegyekben viharossá is fokozódik az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között várható, de a szélvédett északkeleti tájakon mindössze 3, 5 fok valószínű.
Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg, majd hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, illetve csökkenhet a teljesítőképesség.

A következő napon várható időjárás

2021.12.20. hétfő: Napközben országszerte több órás napsütésre számíthatunk felhőátvonulásokkal. Reggeli elszórtan várható zápor, havas eső zápor, hózápor. Napközben már csak keleten kevés helyen lehet hózápor. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A szélvédett északkeleti részeken ennél hidegebb lesz. Kora délután 1, 6 fok valószínű.

Friss híreink:

Kipusztíthatatlan növények a lakásba: ezek még víz nélkül is jól érzik magukat
A szobanövények bearanyozhatják az emberek mindennapjait, hiszen lényegében minden zöldnek megvan a maga kis varázsa. Sok esetben viszont minden igyekezet ellenére előfordulhat az, hogy túl korán elpusztulnak a növények, melynek a legtöbb esetben a locsolás hiánya az okozója. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy elfelejtette meglocsolni (vagy éppen nem megfelelő mennyiségben tette azt) a zöldjeit, ám, mint mindenre, erre is van megoldás. Nem egy olyan növény létezik, melyek jól tűrik a vízhiányt, így garantáltan hosszú időn át ékesíthetik az otthonunkat.

Most már biztos: komoly hátrányba kerülhetnek azok a gazdák, akik ezt nem lépik meg
A digitalizáció térnyerésének köszönhetően egyre több és több adat termelődik a mezőgazdaságban is, ezek azonban ma még kevésbé hasznosulnak - mondta a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián Oltyán Gábor, aki Tech Senior Manager, Chief Data Scientist a PwC Magyarországnál. Hozzátette, a legtöbb iparágban egy vállalat számára most már komoly versenyhátrányt jelent, ha nem dolgozza fel a keletkezett adatokat, és fel kell készülni arra, hogy hamarosan a mezőgazdaságban is az lesz majd előnyben, aki használja az adatokat.

Vallott a fiatal gazda: így tud több generáció együtt dolgozni a magyar agráriumban
A Belvárdgyulai Zrt. 8000 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel, és habár a cégnél több generáció dolgozik együtt, a fiatalok innovációra nyitottsága, valamint az idősebbek tapasztalata tökéletesen kiegészítik egymást. A cég főagronómusa Szűcs András, akinek már gyerekkorában eldőlt, hogy a mezőgazdaságban szeretne dolgozni, legfőbb célja a folyamatos fejlődés, és a vállalat eredményességének fenntartása, növelése. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa kapta.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?