2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.19. vasárnap

A nyugati, délnyugati megyékben kevés felhő, sok napsütés valószínű, másutt többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.12.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.12.19.) napon.
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.12.19.) napon.

2021.12.19. vasárnap: A nyugati, délnyugati megyékben kevés felhő, sok napsütés valószínű, másutt többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Napközben néhol gyenge eső előfordulhat, estétől északon és keleten lehet helyenként eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás kezdődhet. Egyre nagyobb területen (főleg a Győr-Szeged szélcsatornában) megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon és a hegyekben viharossá is fokozódik az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között várható, de a szélvédett északkeleti tájakon mindössze 3, 5 fok valószínű.
Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg, majd hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, illetve csökkenhet a teljesítőképesség.

A következő napon várható időjárás

2021.12.20. hétfő: Napközben országszerte több órás napsütésre számíthatunk felhőátvonulásokkal. Reggeli elszórtan várható zápor, havas eső zápor, hózápor. Napközben már csak keleten kevés helyen lehet hózápor. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A szélvédett északkeleti részeken ennél hidegebb lesz. Kora délután 1, 6 fok valószínű.

Friss híreink:

Kipusztíthatatlan növények a lakásba: ezek még víz nélkül is jól érzik magukat
A szobanövények bearanyozhatják az emberek mindennapjait, hiszen lényegében minden zöldnek megvan a maga kis varázsa. Sok esetben viszont minden igyekezet ellenére előfordulhat az, hogy túl korán elpusztulnak a növények, melynek a legtöbb esetben a locsolás hiánya az okozója. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy elfelejtette meglocsolni (vagy éppen nem megfelelő mennyiségben tette azt) a zöldjeit, ám, mint mindenre, erre is van megoldás. Nem egy olyan növény létezik, melyek jól tűrik a vízhiányt, így garantáltan hosszú időn át ékesíthetik az otthonunkat.

Most már biztos: komoly hátrányba kerülhetnek azok a gazdák, akik ezt nem lépik meg
A digitalizáció térnyerésének köszönhetően egyre több és több adat termelődik a mezőgazdaságban is, ezek azonban ma még kevésbé hasznosulnak - mondta a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián Oltyán Gábor, aki Tech Senior Manager, Chief Data Scientist a PwC Magyarországnál. Hozzátette, a legtöbb iparágban egy vállalat számára most már komoly versenyhátrányt jelent, ha nem dolgozza fel a keletkezett adatokat, és fel kell készülni arra, hogy hamarosan a mezőgazdaságban is az lesz majd előnyben, aki használja az adatokat.

Vallott a fiatal gazda: így tud több generáció együtt dolgozni a magyar agráriumban
A Belvárdgyulai Zrt. 8000 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel, és habár a cégnél több generáció dolgozik együtt, a fiatalok innovációra nyitottsága, valamint az idősebbek tapasztalata tökéletesen kiegészítik egymást. A cég főagronómusa Szűcs András, akinek már gyerekkorában eldőlt, hogy a mezőgazdaságban szeretne dolgozni, legfőbb célja a folyamatos fejlődés, és a vállalat eredményességének fenntartása, növelése. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa kapta.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben