Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.20. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.20. hétfő

agrarszektor.hu
Felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.12.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.12.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.12.20.) napon.

2021.12.20. hétfő: Felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Legnagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki hózápor, havas eső zápor. Az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben nagy területen lesz erős, ám a nap második felében fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. Késő estére általában +2, -5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfronti hatás érvényesül. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál.

A következő napon várható időjárás

2021.12.21. kedd: Általában gyengén felhős idő valószínű többórás napsütéssel, majd délután fátyolfelhők sodródnak fölénk. Emellett az ország keleti megyéiben több és vastagabb felhőzet lehet, arrafelé helyenként hózápor kialakulhat, főleg egy összeáramlási zóna mentén. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, gyengül. Kora délután -2, +3 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Teljesen átalakulhat a növénytermesztés: új fajták lephetik el a magyar földeket
Meg lennék lepve, ha 2022-2023-ban a vetőmagárban 15%-nál kisebb önköltségi áremelkedést látnánk - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. Napjaink egyik legizgalmasabb kérdése, milyen új kihívásokkal kell szembenézniük a gazdálkodóknak a vetőmagpiacon. Kulcsfontosságú kérdés, hogy a klímaváltozás miként befolyásolja a fajtákkal és a hibridekkel szemben támasztott követelményeket, illetve az Európai Unió szigorodó fenntarthatósági törekvései miként hatnak a vetőmagtermelésre és -felhasználásra. A téma kapcsán számos más kérdés felmerülhet bennünk, például az is, hogy miként hatnak az unió fenntarthatósági elvárásai a vetőmagtermelésre? Most mindenre választ kaphatunk.

Kipusztíthatatlan növények a lakásba: ezek még víz nélkül is jól érzik magukat
A szobanövények bearanyozhatják az emberek mindennapjait, hiszen lényegében minden zöldnek megvan a maga kis varázsa. Sok esetben viszont minden igyekezet ellenére előfordulhat az, hogy túl korán elpusztulnak a növények, melynek a legtöbb esetben a locsolás hiánya az okozója. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy elfelejtette meglocsolni (vagy éppen nem megfelelő mennyiségben tette azt) a zöldjeit, ám, mint mindenre, erre is van megoldás. Nem egy olyan növény létezik, melyek jól tűrik a vízhiányt, így garantáltan hosszú időn át ékesíthetik az otthonunkat.

Most már biztos: komoly hátrányba kerülhetnek azok a gazdák, akik ezt nem lépik meg
A digitalizáció térnyerésének köszönhetően egyre több és több adat termelődik a mezőgazdaságban is, ezek azonban ma még kevésbé hasznosulnak - mondta a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián Oltyán Gábor, aki Tech Senior Manager, Chief Data Scientist a PwC Magyarországnál. Hozzátette, a legtöbb iparágban egy vállalat számára most már komoly versenyhátrányt jelent, ha nem dolgozza fel a keletkezett adatokat, és fel kell készülni arra, hogy hamarosan a mezőgazdaságban is az lesz majd előnyben, aki használja az adatokat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02