Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.11. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.11. kedd

agrarszektor.hu
Az ország északi felén általában napos időre számíthatunk, de a déli, délkeleti részeken közepesen vagy erősen felhős lesz az ég - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.01.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.01.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.01.11.) napon.

2022.01.11. kedd: Az ország északi felén általában napos időre számíthatunk, de a déli, délkeleti részeken közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Elsősorban a délkeleti, keleti megyékben hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél az ország nagy részén élénk, erős lesz, a nyugati határ mentén és az északkeleti harmadban viharos lökések is lehetnek. A Tiszántúlon hófúvás kialakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. Késő estére 0 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, azonban a hidegre érzékenyek panaszai erősödhetnek. Görcsös és ízületi panaszok fordulhatnak elő leginkább.

A következő napon várható időjárás

2022.01.12. szerda: Többnyire derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de délután vastagabb felhőtömbök sodródnak az ország fölé északnyugatról. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A maximum-hőmérséklet -4 és +2 fok között várható.

Friss híreink:

Tombol a kitiltási botrány: rengeteg magyar gazda veszít ezzel milliókat évente
Hatalmas veszteséget okoz az afrikai sertéspestis (ASP) hazai és európai jelenléte a magyar sertéságazatnak, csak 2021-ben minimum 40-45 milliárd forint árbevétel-kiesést eredményezett a vírus a magyarországi sertéstartóknak - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Azzal, hogy a távol-keleti országok az ASP hazai megjelenését követően leállították a sertéshús- és húskészítmény-exportjukat, és 2020-ban Németországban is megjelent a sertéspestis, rengeteg pénztől estek el a termelők, emellett az is brutálisan megnehezíti a gazdák életét, hogy a korábbi évekhez képest meglehetősen többet kell költeniük járványvédelemre, sőt számos járványvédelmi beruházást kellett végrehajtaniuk.

Durva, mi épülhet Zala megyében: ilyen farm még soha nem volt Magyarországon
A környezettudatos módon előállított lazacra egyre nagyobb igény van a világban. Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, a természetes élőhelye azonban csökken. Sagyibó Viktor 2020-ban alapította a Zalmon Kft.-t, mely a fenntartható élelmiszertermelés elkötelezett támogatója. Eltökélten hisznek a globális kihívásokra adott helyi válaszokban, ezért a céljuk az, hogy a hazai agrárszektorban úttörőként valósíthassák meg egy egyszerre környezetbarát és innovatív beruházást. Többet szeretnének elérni a lazactenyésztés honosításánál, értéket és sikeres hazai márkát kívánnak létrehozni prémium minőségű, tápláló húsú és egészséges lazacok tenyésztésével. Törekednek arra is, hogy az európai lazacellátásában jelentkező igényeket hatékony, felelősségteljes és környezettudatos módon kezeljék, ezáltal változtatva a kevésbé fenntartható lazactenyésztési gyakorlatokon.

Ebből igazán nagy baj lehet: csúnyán ráfázhatnak idén a magyar termelők
2021. tagadhatatlanul nehéz volt a zöldség -és gyümölcstermelők számára (is). A március-áprilisban több hullámban érkező tavaszi fagyok a gyümölcsfajok többségénél 30-50%-os terméskiesést okoztak, de a kajszi és az őszibarack esetében a termésveszteség mértéke sajnos elérte a 70-80%-ot is. Bár tavaly elmaradtak az elmúlt 3 évben tapasztalható május-júniusi extrém esőzések, a gazdák ennek ellenére nem lélegezhettek fel, hiszen jött egy extrém száraz és meleg nyár "cserébe". Ez pedig tulajdonképpen minden zöldség-gyümölcs kultúra esetében további érdemi mennyiségi vagy minőségi veszteséget okozott, ha nem tudták öntözni az adott terület. Mint tudjuk, Magyarországon jelenleg nagyon kevés, a művelhető mezőgazdasági területek mindössze 2%-án valósul meg öntözés - ez is jól mutatja a probléma súlyosságát. Mindezek mellett akadtak még bőven akadályok, ami viszont jó hír, hogy bár nehéz bármit is jósolni az év első napjain 2022-re, úgy tűnik, hogy talán egy jobb év előtt állnak a magyar gazdák. Hogy valóban így lesz-e, azt majd az időjárás "eldönti".

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?