Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.09. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.09. szerda

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult idő várható általában rövidebb napos időszakokkal, míg a Nyugat-Dunántúlon kevesebb és vékonyabb lesz a felhőzet, ott több órára is kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.03.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.03.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.03.09.) napon.

2022.03.09. szerda: Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult idő várható általában rövidebb napos időszakokkal, míg a Nyugat-Dunántúlon kevesebb és vékonyabb lesz a felhőzet, ott több órára is kisüthet a nap. A keleti országrészben egy összeáramlás mentén előfordulhat gyenge intenzitású, vegyes halmazállapotú csapadék. Borsodban lepel - 1, 2 cm-es olvadozó hóréteg is kialakulhat. Az északias szelet napközben több helyen élénk, főként az Észak-Dunántúlon néhol erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 11 fok között változik, a tartósabban felhős, csapadékos borsodi régióban számíthatunk az alacsonyabb értékekre.
Késő este általában -4, +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.
A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

A következő napon várható időjárás

2022.03.10. csütörtök: Éjszaka északkelet felől határozott felhőzetcsökkenés veszi kezdetét, és a nappali órákban az ország nagyobb részén már napos időre számíthatunk, azonban a Dunántúlon még délután is előfordulhatnak felhősebb körzetek. Napközben már inkább csak arrafelé fordulhat elő néhol gyenge hózápor, záporeső. Az északkeleti, északi szelet többfelé kísérik élénk, erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között várható a nyugati megyékben a magasabb értékekkel.

Friss híreink:

Itt a tilalom: ennyit veszíthetnek a magyar gazdák a gabonakivitel korlátozásával
Magyarország a 2021-es év során csak az első kilenc hónapban mintegy 5,7 millió tonna gabonát értékesített külföldön, a tavalyi év egészét nézve pedig összesen több mint 1,6 milliárd eurónyi gabona került ki exportra. Ez most megnehezülni látszik, ugyanis a magyar kormány az elszálló gabonapiaci árakra való tekintettel, valamint a hazai élelmezés biztonságának garantálására exportkorlátozást vezetett be a hazai gabonákra. 2022. május 15-ig minden külföldre szánt gabonaszállítmányt be kell jelenteni, és ha a kormány úgy ítéli meg, hogy az adott termények kivitele veszélyeztetné a hazai élelmezésbiztonságot, elővételi vagy vételi joggal élhet a szállítmány tekintetében.

Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: úgy vették februárban, mint a cukrot
2022 februárjában a magyar gazdák több mint 39 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 második hónapjához képest pedig 58,3 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka februárban a John Deere volt, amelyből 48-at adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 41 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Polaris, a negyedik a Fendt, az ötödik pedig a Claas volt az év második hónapjában.

Döbbenetes dolog derült ki a magyar szarvasmarhákról: mi történik itt?
Noha évek óta stabilan emelkedik a magyarországi szarvasmarha-állomány, a 2021-es év csúnya törést hozott ebbe a trendbe. 2017-től 2020-ig folyamatosan, évente 15-25 ezerrel nőtt az országban tartott szarvasmarhák száma, ám a tavalyi év során ez nemcsak megtorpant, de komoly visszaesés volt megfigyelhető az állományban. Ezzel egy időben a Magyarországon élő tehenek száma is kitartóan emelkedett, bár esetükben a 2020-as év hozott egy kis megakadást. Mostanra azonban elmondhatjuk, hogy a magyarországi szarvasmarha-állomány közel felét a tehenek teszik ki.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55