Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.29. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.29. kedd

agrarszektor.hu
A derült időt követően északnyugat felől magasszintű felhőzet húzódik fölénk, ami délután a Dunántúlon és északon meg is vastagszik - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.03.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.03.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.03.29.) napon.

2022.03.29. kedd: A derült időt követően északnyugat felől magasszintű felhőzet húzódik fölénk, ami délután a Dunántúlon és északon meg is vastagszik. Ekkor az északkeleti határszélen néhol kialakulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik.

A hőmérséklet délután 20 és 25, késő este 10, 17 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.03.30. szerda: Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, zápor. A déli, délnyugati szél napközben nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. Hajnalban általában 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk, de néhol ennél hidegebb is lehet. Délutánra 15 és 21 fok közé melegszik a levegő.

Friss híreink:

Drága szuperélelmiszer hódít a boltokban: rengetegen veszik a hagyományos helyett
Az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a bioélelmiszerek népszerűsége az Európai Unióban. Ez pedig nemcsak a biozöldségekre igaz, hanem az állati termékekre is, legyen szó húsról, fogyasztói tejről vagy sajtról. Az Eurostat adatbázisa szerint a 2012-től 2020-ig tartó időszakban az uniós tagállamok biohús-, biotej- és biosajt-előállítása jobbára stabilan növekedett, bár bizonyos esetekben előfordultak érdekes visszaesések is. Magyarország például a biohús-termelés tekintetében kiemelkedően jól teljesített a vizsgált időintervallumban, a biotej és a biosajt terén viszont közel sem ennyire fényes a kép.

Durva, ami a műtrágyapiacon zajlik: ezt mindenki meg fogja érezni Magyarországon
Az elmúlt években nem volt irigyelhető az európai gazdák élete, megannyi akadályt kellett legyűrniük, és úgy tűnik, hogy a java még csak most jön. A műtrágya az egész mezőgazdaság egyik alappillére, így, ha azzal akad probléma, rántja magával a többi ágazatot is - és ez sajnos beigazolódni látszik. Az AKI adataiból kiderült, hogy a műtrágyaárak közel 60%-kal nőttek, ebből kifolyólag a műtrágya-értékesítés nettó árbevétele több mint 50 százalékkal, 225 milliárd forintra emelkedett 2021-ben. Annak ellenére, hogy az előző évhez képest a műtrágya átlagos ára - a KSH számításai alapján - 57,7%-kal emelkedett, az értékesítés volumenében mégsem történt visszaesés 2021-ben, sőt 54 ezer tonnával, mintegy 2,9%-kal növekedett a kereslet. Hogy mi lesz most? Azt még jósgömbökkel is szinte lehetetlen lenne megmondani.

Sokan hibáznak palántázáskor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók
Már javában tart a palántázás időszaka, sokan boltban veszik a palántát, de vannak, akik otthon magról nevelik fel őket. Ahhoz, hogy a palánta egészséges legyen és szépen fejlődjön, rengeteg dologra oda kell figyelni, nemcsak a megfelelő környezet biztosítására, de a növény gondozására is. Nem mindenki tudja például, hogy palántakorban a gyenge hajtásokat el kell távolítani a növényről, fontos, hogy gondoskodjunk az erős támaszról, illetve, hogy a fiatal növényeket mindig alulról öntözzük. Összegyűjtöttük a legbiztosabb trükkket, amiket ha bevetünk, biztosan erős és egészséges növényünk fejlődik majd.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?