Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.21. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.21. csütörtök

agrarszektor.hu
Az ország délnyugati felén fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a fátyolfelhőzet, amely időszakosan szűrheti a napsütést, míg északkeleten gomolyfelhős, napos idő valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.04.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.04.21.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.04.21.) napon.

2022.04.21. csütörtök: Az ország délnyugati felén fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a fátyolfelhőzet, amely időszakosan szűrheti a napsütést, míg északkeleten gomolyfelhős, napos idő valószínű. Csapadék nem lesz. A délies irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A frontok elkerülik a Kárpát-medencét, de a magasban egyre melegebb levegő érkezik fölénk.

A következő napon várható időjárás

2022.04.22. péntek: A nap nagy részében túlnyomóan borult lesz az ég. Több hullámban várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A maximum 14 és 20 fok között valószínű.

Friss híreink:

Meglesz még az árstop böjtje: durva élelmiszerdrágulás jöhet itthon májustól
2022 január 12-én a kormány bejelentette, hogy árstopot vezet be bizonyos alapvető élelmiszerek tekintetében. A rendkívüli intézkedést az üzemanyagárak maximalizásához hasonlóan három hónapra vezették be, azzal a megkötéssel, hogy ez is meghosszabbítható. A három hónap május elején fog lejárni, azt azonban még nem lehet tudni, tervezi-e a kormány az élelmiszerárstop meghosszabbítását. Raskó György, az Agrárszektor által megkérdezett agrárközgazdász ugyanakkor arra számít, hogy folytatódni fog az árstop, még ha más feltételekkel és árakkal is, ugyanis az érintett élelmiszerek tekintetében olyan mértékű áremelkedések történtek az utóbbi időben, amelyeket nem lehet egyben a fogyasztókra zúdítani. A szakember szerint különösen az étolaj, a csirkemell és a sertéscomb árának megugrására kell felkészülni a következő időszakban.

Drasztikus változások jöhetnek a mezőgazdaságban az orosz-ukrán háború miatt
Koronavírus-járvány, afrikai sertéspestis, baromfi-influenza, műtrágyahiány, a világszerte meglóduló infláció vagy a brit európai uniós tagság megszűnése után felerősödő sofőrhiány - csak néhány olyan sokkhatás, amely 2021-ben befolyásolta az agrárszektor működését. De mik az idei évre vonatkozó várakozások? Valóban fordulóponthoz érkezhet a Green Deal? Milyen kilátásai vannak a hazai és az európai mezőgazdaságnak? Ezekre mind választ kaphattunk!

Ilyen könnyű a poloskák elleni védekezés: ezek a trükkök tényleg működnek
Bár már hivatalosan is beköszöntött a tavasz Magyarországra (papíron), a kedvelt évszak eddig nem igazán mutatta meg a "mosolygós arcát". A sokkal kevésbé kedvelt rovar, a poloska azonban már annál inkább mutogatja magát, és ez egyre csak fokozódni fog. Vélhetőleg senkinek sem kell bemutatni a büdösbogárnak is emlegetett állatot, ami nem egy kellemetlen pillanatot okozhatott már az életünkben. Nem kell kétségbeesni, hiszen ellenük is lehet védekezni, és még csak nem is kell vegyszerek és egyéb rovarirtókhoz nyúlnunk, ennél sokkal egyszerűbb módon is távol tarthatjuk őket. Kérdés, hogy hogyan? Cikkünkből kiderül!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03