Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.07. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.07. szombat

agrarszektor.hu
Fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk szűrt napsütéssel, de a nyugati, északnyugati megyékben borult maradhat az idő - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.05.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.05.07.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.05.07.) napon.

2022.05.07. szombat: Fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk szűrt napsütéssel, de a nyugati, északnyugati megyékben borult maradhat az idő. A Dél-Alföld kivételével elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A déli megyékben megélénkül a délkeleti szél, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is lehet.

A csúcshőmérséklet általában 20 és 26 fok között valószínű, de a tartósan borult nyugati, északnyugati részeken ennél pár fokkal hűvösebb idő valószínű.
Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható, de a lokálisan kialakuló záporok, zivatarok okozta hirtelen időjárás-változás kihathat szervezetünkre.

A következő napon várható időjárás

2022.05.08. vasárnap: A fátyolfelhők mellett több helyen erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, emellett az ország nagy részén hosszabb-rövidebb napsütésre is számíthatunk. Nyugaton és északon szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, zivatar térségében átmenetileg erős széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 19 és 27 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb idő.

Friss híreink:

Merész tervvel álltak elő a hollandok: ez forradalmasíthatja a növénytermesztést
Eljöhet az az idő, méghozzá a nem is túl távoli jövőben, amikor Hollandiában minden zöldség- és gyümölcstermesztő drónokkal fogja végezni a növényvédelmi kezeléseket. Egy friss tanulmány ugyanis arra a megállapításra jutott, hogy egy drón akár 500 hektárnyi termőterületet is képes lefedni működése során.

Év bortermelője: elkerülhetetlen a borok árának jelentős emelése
A drasztikus költségnövekedések miatt elkerülhetetlen a borok árának emelése a hazai piacon - nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak Nyúlné Pühra Beáta, az Etyek-Budai borvidékhez tartozó Nyakas Pincészet főborásza, aki a május 8-i ünnepélyes gálán veszi át a 2021-ben elnyert Év bortermelője díjat. Ma legalább 10-15 százalékos árnövelés látszik indokoltnak, de az idei szüretig a költségekben további jelentős emelkedés következhet be. Az utóbbi időszakban a koronavírus-járvány miatti kereskedelmi korlátozások is gyorsították a hazai borfogyasztás csökkentését, amelynek megállításához a főborász szerint összehangolt ágazati kampánymunkára lesz szükség.

Mostantól tilos ezeket a növényvédő szereket használni Magyarországon: itt a lista
A 2021-es év során számos hatóanyagot is kivontak a forgalomból, másokat felülvizsgálatra terjesztették fel, megint más hatóanyagokat nem javasoltak felülvizsgálatra. Ez - és a korábbi hatóanyag-kivonások - több növényvédő szer érvényességét érintették, a tavalyi év során több tucat szer forgalmazhatósága szűnt meg. A forgalomból kivont szerekkel rendelkező gazdák egy ideig még felhasználhatják azokat, de aztán eljön az a pillanat is, amikor ezeket már nem lehet legálisan alkalmazni a földeken. Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) összegyűjtötte, melyek voltak tavaly a legjelentősebb hatóanyag-kivonások, és ezek mely szereket érintették.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?