Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.08. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.08. vasárnap

agrarszektor.hu
Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig: Érdemben a késő délutáni órákban kezd el csökkenni a magasszintű felhőzet, emellett gomolyfelhők is képződnek, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.05.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.05.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.05.08.) napon.

2022.05.08. vasárnap: Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

Érdemben a késő délutáni órákban kezd el csökkenni a magasszintű felhőzet, emellett gomolyfelhők is képződnek, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. A délnyugati megyékben lehetnek erősen felhős területek is. Éjszaka az ország nagy részén kiderül az ég. Késő délelőttől az esti órákig elszórtan - nagyobb számban az északi megyékben - lehetnek záporok, zivatarok, de éjszaka is előfordulhat egy-egy zápor. Szélerősödés zivatarok környezetében lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 10 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.05.09. hétfő: Többórás napsütés várható, de emellett a déli óráktól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Főleg délután szórványosan - nagyobb számban a Dunántúlon - fordulhat elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödhet az északi, északkeleti szél. Délutánra 20 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Filléres trükk, ami tényleg működik: így turbózzák fel a talajt az élelmes kertészek
A talaj minősége óriási hatással van a növények fejlődésére és egészségére, ezért alapvető kell, hogy legyen a talaj megfelelő állapotának biztosítása. Sokan nem is gondolnák, de a méregdrága talajjavítók helyett fillérekből, házilag is felturbózhatjuk a termőföldet otthon. Azonban mielőtt belekezdenénk, minden esetben ellenőrizzük a talajunk aktuális állapotát, illetve a pH-ját. Összegyűjtöttük, mire kell odafigyelni talajjavításkor, illetve, mik azok az akár a háztartásban, vagy a ház körül is előforduló anyagok, amelyeket használhatunk a talaj egészségesebbé tételéhez.

Merész tervvel álltak elő a hollandok: ez forradalmasíthatja a növénytermesztést
Eljöhet az az idő, méghozzá a nem is túl távoli jövőben, amikor Hollandiában minden zöldség- és gyümölcstermesztő drónokkal fogja végezni a növényvédelmi kezeléseket. Egy friss tanulmány ugyanis arra a megállapításra jutott, hogy egy drón akár 500 hektárnyi termőterületet is képes lefedni működése során.

Év bortermelője: elkerülhetetlen a borok árának jelentős emelése
A drasztikus költségnövekedések miatt elkerülhetetlen a borok árának emelése a hazai piacon - nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak Nyúlné Pühra Beáta, az Etyek-Budai borvidékhez tartozó Nyakas Pincészet főborásza, aki a május 8-i ünnepélyes gálán veszi át a 2021-ben elnyert Év bortermelője díjat. Ma legalább 10-15 százalékos árnövelés látszik indokoltnak, de az idei szüretig a költségekben további jelentős emelkedés következhet be. Az utóbbi időszakban a koronavírus-járvány miatti kereskedelmi korlátozások is gyorsították a hazai borfogyasztás csökkentését, amelynek megállításához a főborász szerint összehangolt ágazati kampánymunkára lesz szükség.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02