Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.09. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.09. hétfő

agrarszektor.hu
A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.05.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.05.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.05.09.) napon.

2022.05.09. hétfő: A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.05.10. kedd: Sok napsütés várható a nappali órákban képződő gomolyfelhők mellett. A déli határ közelében még előfordulhatnak záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 22, 27 fok valószínű.

Friss híreink:

Terveiről vallott a magyar gépgyártó: új traktorral tarolná le az európai piacot
Magyarországon nagyon fejlett gépkezelői kultúra van, a korszerű traktorokban pedig megtalálhatóak mindazon technológiák, amelyek a precíziós mezőgazdasághoz is szükségesek, ezért a magyar gazdatársadalomnak már nem nagyon van igénye a kisebb teljesítményű, egyszerűbb gépekre - mondta az Agrárszektornak Renner Tamás, a Renner Bt. műszaki igazgatója és fejlesztési vezetője. A szakember szerint a hobbiprojektként indult traktorgyártás számos új lehetőséget megnyitott előtte, és az általa megálmodott jármű olyan helyekre is eljutott, amiről nem is álmodott volna. Renner Tamás beszélt az elmúlt időszak kríziseiről és kihívásairól, kifejtette a véleményét agrárszakképzés helyzetről és jövőjéről, valamint arról is, hogy milyen új lehetőségek rejlenek a cég és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) között létrejött új együttműködési megállapodásban.

Filléres trükk, ami tényleg működik: így turbózzák fel a talajt az élelmes kertészek
A talaj minősége óriási hatással van a növények fejlődésére és egészségére, ezért alapvető kell, hogy legyen a talaj megfelelő állapotának biztosítása. Sokan nem is gondolnák, de a méregdrága talajjavítók helyett fillérekből, házilag is felturbózhatjuk a termőföldet otthon. Azonban mielőtt belekezdenénk, minden esetben ellenőrizzük a talajunk aktuális állapotát, illetve a pH-ját. Összegyűjtöttük, mire kell odafigyelni talajjavításkor, illetve, mik azok az akár a háztartásban, vagy a ház körül is előforduló anyagok, amelyeket használhatunk a talaj egészségesebbé tételéhez.

Merész tervvel álltak elő a hollandok: ez forradalmasíthatja a növénytermesztést
Eljöhet az az idő, méghozzá a nem is túl távoli jövőben, amikor Hollandiában minden zöldség- és gyümölcstermesztő drónokkal fogja végezni a növényvédelmi kezeléseket. Egy friss tanulmány ugyanis arra a megállapításra jutott, hogy egy drón akár 500 hektárnyi termőterületet is képes lefedni működése során.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13