Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.10. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.10. kedd

agrarszektor.hu
Alapvetően napos időre van kilátás, a képződő gomolyfelhők a déli megyékben törhetnek magasabbra - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.05.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.05.10.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.05.10.) napon.

2022.05.10. kedd: Alapvetően napos időre van kilátás, a képződő gomolyfelhők a déli megyékben törhetnek magasabbra. Nagyobb eséllyel ott fordulhat elő zápor, zivatar, de északabbra sem lehet teljesen kizárni a csapadék kialakulását. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet délután 21 és 27, késő este általában 13, 19 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.05.11. szerda: A sok napsütést kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarja, csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, ugyanakkor a hidegre hajlamos és a homokos tájakon ennél hűvösebb lesz. A maximum 25 és 29 fok között várható.

Friss híreink:

Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így lehetsz ma őstermelő Magyarországon
Sokat lehet hallani az őstermelőkről és az őstermelő családi gazdaságokról (ŐCSG), ám nem mindenki tudja, kiket is takarnak ezek a megnevezések. Kik számítanak őstermelőnek, kikből lehet ŐCSG-tag? Milyen feltételeknek kell megfelelni hozzá? Milyen jogosultságokkal és milyen kötelezettségekkel jár az őstermelői státusz? Milyen kedvezményekre jogosultak? Az Agrárszektor erről kérdezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK).

Terveiről vallott a magyar gépgyártó: új traktorral tarolná le az európai piacot
Magyarországon nagyon fejlett gépkezelői kultúra van, a korszerű traktorokban pedig megtalálhatóak mindazon technológiák, amelyek a precíziós mezőgazdasághoz is szükségesek, ezért a magyar gazdatársadalomnak már nem nagyon van igénye a kisebb teljesítményű, egyszerűbb gépekre - mondta az Agrárszektornak Renner Tamás, a Renner Bt. műszaki igazgatója és fejlesztési vezetője. A szakember szerint a hobbiprojektként indult traktorgyártás számos új lehetőséget megnyitott előtte, és az általa megálmodott jármű olyan helyekre is eljutott, amiről nem is álmodott volna. Renner Tamás beszélt az elmúlt időszak kríziseiről és kihívásairól, kifejtette a véleményét agrárszakképzés helyzetről és jövőjéről, valamint arról is, hogy milyen új lehetőségek rejlenek a cég és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) között létrejött új együttműködési megállapodásban.

Filléres trükk, ami tényleg működik: így turbózzák fel a talajt az élelmes kertészek
A talaj minősége óriási hatással van a növények fejlődésére és egészségére, ezért alapvető kell, hogy legyen a talaj megfelelő állapotának biztosítása. Sokan nem is gondolnák, de a méregdrága talajjavítók helyett fillérekből, házilag is felturbózhatjuk a termőföldet otthon. Azonban mielőtt belekezdenénk, minden esetben ellenőrizzük a talajunk aktuális állapotát, illetve a pH-ját. Összegyűjtöttük, mire kell odafigyelni talajjavításkor, illetve, mik azok az akár a háztartásban, vagy a ház körül is előforduló anyagok, amelyeket használhatunk a talaj egészségesebbé tételéhez.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?