Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.15. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.15. vasárnap

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett többnyire kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lehet az égen - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.05.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.05.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.05.15.) napon.

2022.05.15. vasárnap: A sok napsütés mellett többnyire kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lehet az égen. Az ország nagy részén számottevő csapadék nem várható. Az Alpokaljára kis valószínűséggel besodródhat egy-egy záporos góc. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére jobbára 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.05.16. hétfő: Sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Általában száraz idő várható, csak egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, nagyobb eséllyel a nyugati megyékben. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A maximum 26 és 31 fok között valószínű.

Friss híreink:

Sokan hibáznak a fűszernövények ültetésekor: ezeket rontják el a legtöbben
A legtöbben nem is gondolnák, mekkora szerepe van annak, hogy mely növények kerülnek egymás mellé a kertben, és nincs ez másképp a gyógy-és fűszernövényeknél sem. Ha ugyanis megfelelően párosítjuk őket, és odafigyelünk arra, hogy ültetéskor mi, hova kerül, akkor egészségesebb növekedést, jobb ízt és aromát, illetve garantáltan sokáig zöldellő növényeket kapunk. Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes például a bazsalikom, a petrezselyem, a kapor, az oregánó, vagy akár a menta mellé ültetnünk a kertben.

A hollandok nem viccelnek: meglepő módszerrel növelnék meg a terméshozamokat
Válaszút előtt áll a hagyományos mezőgazdaság: egyrészt ugyanis a fogyasztók egyre jobban megismerik a fenntartható gazdálkodási módszereket, másrészt egyre nagyobb figyelmet kap az, hogy a növényvédő szerek és műtrágyák használata súlyos talajtani következményekkel járhat. De hogyan lehet összeegyeztetni a terméshozamokat és az ökológiai gazdálkodási módszereket? Erre a kérdésre ígéretes megoldásnak tűnnek az autonóm mezőgazdasági robotok. Az olyan feltörekvő vállalatok, mint a holland Pixelfarming Robotics, olyan rendszereket fejlesztenek, amelyekben megvan a lehetőség, hogy hosszú távon megváltoztassák a mezőgazdaságot.

Filléres trükkök, amik tényleg működnek: így tarthatod távol a macskákat a kertedtől
Gyakran látod a macskádat a növények körül ólálkodni, esetleg átjár a szomszéd cicája a kertedbe? Néha még kárt is okoznak a virágokban vagy a veteményesben? Sokan nem tudják, de számtalan olyan filléres trükk létezik, amivel pofonegyszerűen távol tarthatjuk ezeket a szőrös kisállatokat a kertünktől. Összegyűjtöttük, melyek a legjobb módszerek arra, hogy garantáltan a közelébe se menjenek többé a macskák a növényeidnek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?