Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.17. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.17. kedd

agrarszektor.hu
A szakadozott felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható, főleg a déli és keleti megyékben - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.05.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.05.17.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.05.17.) napon.

2022.05.17. kedd: A szakadozott felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható, főleg a déli és keleti megyékben. Több hullámban várható zápor, zivatar. A szél az ország nagy részén északnyugatira fordul és megerősödik, az északkeleti részeken viszont az északkeleti szelet kísérhetik majd erős lökések. Az Alpokalja környékén és zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű, de az északkeleti részeken pár fokkal hidegebb is lehet.
Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terhelheti meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2022.05.18. szerda: Általában sok napsütésre számíthatunk, délután inkább csak az északkeleti megyékben képződhet kevés gomolyfelhő. Számottevő csapadék már nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Délután 18, 23 fok lesz a jellemző.

Friss híreink:

Egyre több ilyen dinnyét árulnak a magyar boltokban: ehhez jobb lesz hozzászokni
Óriási léptekkel közelítünk a nyár felé, ami egyúttal azt is jelenti, hogy hamarosan itt van a dinnyeszezon, sokak nagy örömére. Aligha lehet jobb dolgot elképzelni egy forró nyári napon annál, hogy egy édes, hideg dinnyeszeletet elfogyasztunk kint a szabadban. Mivel nagy népszerűségnek örvend ez a gyümölcs, nem meglepő, hogy foglalkoztathat minket a kérdés, hogy vajon milyen lesz az idei szezon? Miben változnak a fogyasztói szokások? Mire számíthatnak a magyar vásárlók? Ezeket most mind-mind megtudhatjuk!

Nyomoz a rendőrség a kacsa- és a libatermelők milliárdos állami támogatása miatt
Rendőrségi nyomozás indult költségvetési csalás gyanújával a hazai kacsa- és libatermelőknek kifizetett, 1,9 milliárd forintos rendkívüli állami támogatás sorsával kapcsolatban. Az ügyben korábban Szabó Bálint, az év elejei gazdademonstrációt szervező szegedi Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője ellen érkezett feljelentés a Szegedi Járási Ügyészségre.

Sokan hibáznak a fűszernövények ültetésekor: ezeket rontják el a legtöbben
A legtöbben nem is gondolnák, mekkora szerepe van annak, hogy mely növények kerülnek egymás mellé a kertben, és nincs ez másképp a gyógy-és fűszernövényeknél sem. Ha ugyanis megfelelően párosítjuk őket, és odafigyelünk arra, hogy ültetéskor mi, hova kerül, akkor egészségesebb növekedést, jobb ízt és aromát, illetve garantáltan sokáig zöldellő növényeket kapunk. Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes például a bazsalikom, a petrezselyem, a kapor, az oregánó, vagy akár a menta mellé ültetnünk a kertben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03