2022. július 1. péntek Tihamér, Annamária

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.24. kedd

A vastagabb, zártabb felhőzet kelet felé vonul és szakadozik, ezzel együtt a csapadéktevékenység is gyengül, szűnik, az északkeleti tájakon már csak kevés helyen eshet - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.05.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.05.24.) napon.
 
 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.05.24.) napon.

2022.05.24. kedd: A vastagabb, zártabb felhőzet kelet felé vonul és szakadozik, ezzel együtt a csapadéktevékenység is gyengül, szűnik, az északkeleti tájakon már csak kevés helyen eshet. Mögötte kisüt a nap, de nyugat felől ismételten fátyolfelhők sodródnak fölénk, továbbá gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből a Dunántúlon - nagyobb számban késő délutántól, estétől - zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti, keleti szelet élénk, zivatarok környezetében erős lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos keleti részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetünk.
Késő estére többnyire 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontra érzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt, ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A következő napon várható időjárás

2022.05.25. szerda: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, de időnként meg is vastagodhat a felhőzet. Szórványosan
valószínű zápor, zivatar. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A délutáni órákban többnyire 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, de az északnyugati határnál hűvösebb, a déli határnál melegebb is lehet.

Friss híreink:

Egyre több ilyen paprikát árulnak a magyar boltokban: ezt jobb, ha mindenki tudja
Folyamatosan nő a pirosra érő kaliforniai-, pritamin-, kápia-, és bocskor típusú paprikák iránti igény Magyarországon, így ezeknek a termesztése is egyre inkább növekszik hazánkban - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ez a tendencia a behozatalban is látszik, hiszen az importot szinte teljes egészében a kaliforniai típusú paprikák teszik ki. Elmondható ugyanakkor, hogy Magyarországon még mindig a hagyományos „magyar fehér tölteni való paprika” (TV paprika) fogy a legnagyobb mennyiségben, amiből külföldre is kerül bőven.

Itt a hivatalos bejelentés: fuzionálhat a két legnagyobb magyar pulykafeldolgozó cég
Fuzionálhat Magyarország két legnagyobb pulykafeldolgozó vállalata, a szarvasi Gallicoop Zrt. és a kecskeméti Gallfood Kft. A tulajdonosi kör benyújtotta összefonódásra irányuló kérelmét a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH). Mindkét cég a Mészáros-csoport élelmiszergazdasági portfóliójához, illetve befektetési magántőkealapokhoz kötődik.

Elképesztő, ami a magyar földeken történik: ehhez jobb, ha minden gazda hozzászokik
Vasvillák, kapák, csizmák, zúgó-búgó traktorok – ha ezeket a szavakat meghallja valaki, akkor azonnal a mezőgazdaság, azon belül is egy gazda jut eszébe. Ez azonban ma már egyáltalán nem igaz, hiszen nagyon komoly szaktudást, precizitást és tapasztalatot igénylő területről van szó. Az egész világ rohamos tempóban fejlődik, és ez alól bizony az agrárium sem kivétel. Egyúttal a népesség és az igények is egyre csak növekednek, melyeket fejlődés nélkül nem lehetne kielégíteni, arról nem is beszélve, hogy a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási körülmények is folyamatos kihívások elé állítják a gazdákat. A precíziós gazdálkodás segítségével viszont át lehet lépni azokat a bizonyos akadályokat.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben