Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.27. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.27. péntek

agrarszektor.hu
A keleti megyékben csökkenni kezd a felhőzet, délelőtt a Dél-Dunántúlon zápor előfordulhat - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.05.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.05.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.05.27.) napon.

2022.05.27. péntek: A keleti megyékben csökkenni kezd a felhőzet, délelőtt a Dél-Dunántúlon zápor előfordulhat. Napközben közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel. Délutánig csak a Dunántúlon lehet elvétve zápor, majd késő délutántól, kora estétől az Alpokalján és a Délnyugat-Dunántúlon már elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, sőt késő este a szlovén, horvát határ közelében egy-egy heves zivatarra is van esély. Emellett késő este az északi határ mentén helyenként már gyenge eső is lehet. A nyugati szelet az ország északkeleti felén kísérhetik erős, néhol viharos széllökések, a délnyugati megyékben ugyanakkor - a holnapi zivatarok környezetét leszámítva - mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 31 fok között várható. Késő estére 13 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás érvényesül. Ezért fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet az arra érzékenyeknél.

A következő napon várható időjárás

2022.05.28. szombat: Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, az északi megyékben lehet szakadozottabb a felhőzet. Több helyen előfordul eső, zápor, a déli határvidéken egy-egy zivatar. Az északi, északkeleti megyékben csak néhol valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Délután 17 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk, a tartósabban csapadékos részeken várható a hűvösebb idő.

Friss híreink:

Durva, milyen gépgyűjtő él Magyarországon: elképesztő masinák állnak a kertjében
A magyar ipartörténet különleges darabjait tartja saját háza udvarán Molnár Balázs, aki nemrég kitüntetést vehetett át a mezőgazdasági gépek megőrzése érdekében végzett tevékenységéért. A gépgyűjtők között széles körben ismert és elismert balatonboglári férfi olyan ereklyét is őriz, melyekből hazánkban alig akad néhány példány vagy éppen nincs is több belőle. Egy-egy traktorhoz filmbe illő módon jutott hozzá a gyűjtő, s van olyan régi masina is a birtokában, melynek felújítása három évbe telt. Az egyik relikvia több mint száz esztendős, de még ma is beindítható.

Szigorítások jönnek a magyar földeken: erre jobb, ha minden gazda felkészül
Növényvédelem nélkül nincsen mezőgazdaság - ezzel a kijelentéssel aligha lehetne vitatkozni, azonban természetesen nagyon nem mindegy, hogy mindezt hogyan teszik a termelők. Amilyen fontos, annyira összetett feladat lehet, hiszen számtalan betegségtől és kártevőtől kell megvédeni a növényeket. Mindezt úgy, hogy a kritériumoknak is teljes mértékig megfeleljen. Az agráriumban viszont sok minden átalakulóban van, ami bizony a növényvédelmet is érinti - gondoljunk csak a Green Deal-ben megfogalmazott, sok szakértő szerint irreális szabályozásra, de hatalmas port kavart a népszerű hatóanyag, a glifozát is. Hogy mi a helyzet a jelenleg az ágazatban és milyen nehézségekkel kell szembenézniük a szereplőknek, az alábbi cikkből kiderül.

Kegyetlen drágulás csapott le a dinnyére: luxus lesz a magyarok kedvenc gyümölcse?
Csaknem másfélszeresére nőtt a görögdinnye átlagára Magyarországon az elmúlt 21 évben. Noha 2000 és 2003 között rendesen bezuhant a nyár egyik slágergyümölcsének számító görögdinnye piaci átlagára, a 2003-as mélypont (54,7 forint/kilogramm) soha többet ismétlődött meg, mi több, általában elmondható, hogy a dinnye átlagára jobbára emelkedő pályát mutat. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI legfrissebb grafikonjából az is kiderült, hogy az alacsonyabb átlagárú éveket mindig egy nagyobb áremelés követte.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?