Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.13. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.13. hétfő

agrarszektor.hu
Eleinte jobbára napos idő várható, majd késő délelőtt északnyugat felől egy gyengülő hidegfront szakadozott felhőzete érkezik, amely délkelet felé húzódik - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.06.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.06.13.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.06.13.) napon.

2022.06.13. hétfő: Eleinte jobbára napos idő várható, majd késő délelőtt északnyugat felől egy gyengülő hidegfront szakadozott felhőzete érkezik, amely délkelet felé húzódik. Főleg az ország északnyugati, nyugati felén helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.
Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, emiatt a hidegfrontra érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás. A szervezet görcskészsége erősödik, továbbá halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2022.06.14. kedd: A sok napsütés mellett délután átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 22, 27 fok között várható.

Friss híreink:

Óriási változás jön a magyar boltokban: ilyen élelmiszerekkel lesznek tele a polcok?
2022. május elején határozatot adott ki az országos főállatorvos, amelynek értelmében a magyar élelmiszer-vállalkozások átmenetileg felhasználhatnak helyettesítő összetevőket is az élelmiszergyártás során. Az 1/2022. számú határozat meghozatalára azért került sor, mert az orosz-ukrán háború miatt Európa-szerte zavarok voltak tapasztalhatóak az élelmiszer-ellátásban, illetve jelentős áremelkedést hozott bizonyos alapanyagoknál. De hogyan történik a helyettesítő összetevők alkalmazása a gyakorlatban? Milyen lépéseket kell megtennie, milyen előírásoknak kell megfelelnie azoknak a magyar élelmiszergyártóknak és forgalmazóknak, akik - az ellátás zavartalanságának biztosítása érdekében - élni kívánnak ezzel a lehetőséggel? Az Agrárszektor erről kérdezte Vörös Attilát, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) ügyvezető igazgatóját.

Filléres trükk a kertben: nem is hinnéd, mi mindenre használhatod a banánhéjat
A banánhéj valószínűleg a legtöbb háztartásban előfordul, ám az esetek túlnyomó többségében egészen biztosan a kukában végzi. Ha saját kerttel is rendelkezünk, akkor viszont igazi kincset érhet, a növényeink hálásak lesznek érte, hiszen tele van tápanyagokkal. Arról nem is beszélve, hogy sok pénzt megtakaríthatunk, nem kell vegyi anyagokhoz nyúlnunk és fent tudjuk tartani a természetességet. Ám ezt még mindig lehet fokozni, ugyanis egyfajta tea is készíthető belőle, ami szintén rendkívül jól szolgálhat a kertben. Az, hogy hogyan lehet elkészíteni és miként hasznosíthatjuk, az alábbi cikkből kiderül.

Veszedelmes kártevő pusztítja a magyar repcét: így lehet védekezni ellene
A rovarkártevők elleni védelem a virágzás végéig folyamatosan feladatot ad. Évtizedek óta küzdelem zajlik a gazdálkodók és a repcebecő-ormányosok között, hiszen a kártevő hatalmas károkat tud okozni a repcében. A bogarak a kocsányt, a leveleket és a bimbókat rágják meg, a fő kártételt pedig a lárvák okozzák. Ha megfelelően készülünk a következő szezonra, meg tudjuk védeni a repcetáblát, az utólagos kezeléseknek ugyanis kisebb az esélye a sikerhez vezető úton, a preventív védekezés a kulcsa mindennek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03