Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.16. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.16. csütörtök

agrarszektor.hu
A nap első felében csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható zápor, zivatar, melyeket helyenként felhőszakadás kísérhet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.06.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.06.16.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.06.16.) napon.

2022.06.16. csütörtök: A nap első felében csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható zápor, zivatar, melyeket helyenként felhőszakadás kísérhet. Az Alföld legnagyobb részén késő estig még nem lesz csapadék. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet délután 27 és 32, késő este 18, 25 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Csütörtök délutánig fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, majd délután hidegfront érkezik, így az erre érzékenyeknél fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.06.17. péntek: Felhőátvonulásokra számíthatunk általában többórás napsütéssel. Néhol kialakulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél élénk lesz, amelyet sokfelé erős lökések kísérhetnek. A hajnali 13, 19 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ezt a magyar növényt is elérte a krízis? Pedig tavaly óriásit lehetett kaszálni vele
Felemás képet mutat a facéliatermesztés Magyarországon. Noha a mézontófű néven is ismert szupernövény vetésterülete nőni látszik, az idei száraz, csapadékmentes időjárás rajta hagyta a nyomát az állományokon, ráadásul több helyütt komoly problémákat okoz a gyomosodás is. Ez viszont azzal jár, hogy a legtöbb helyen az állományok a vegyes és a tűrhető állapotban vannak, ami a terméshozamot is negatívan befolyásolja. Az Agrárszektor által megkérdezett gazdák, noha a tavalyihoz képest nagyobb területen vetettek facéliát, nem túl derűlátóak az idei hozamokat és az értékesítési árakat illetően.

Eper vagy szamóca: most végre lehull a lepel az évszázados magyar tévhitről
Örök és állandó probléma, illetve vitatéma az eper és szamóca közti különbség: melyik, hol nő valójában, mi a hivatalos neve az egyiknek, és mi a másiknak, miért írják epernek, ha szamóca, és még rengeteg kérdést meg lehetne említeni, ami fel szokott merülni a témával kapcsolatban. Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, és kiderüljön, valójában melyik a helyes elnevezése a magyarok egyik kedvenc nyári csemegéjének.

Az üzemi nyereség harmadát elvitte a dráguló gabona és energia a Panonnia Bionál
Harminc százalékkal csökkent a budapesti Pannonia Bio Zrt. üzemi eredménye a drasztikus gabona- és energiadrágulás hatására 2021-ben, de ezt a vállalat pénzügyi fedezeti üzletsorozattal ellensúlyozta, így az adózott nyereség összességében 10 százalékkal növekedett 2020-hoz képest. Az Európa legnagyobb egy telephelyen lévő gabonaalapú biofinomítóját a Tolna megyei Dunaföldváron működtető vállalat mintegy 104 millió eurós - több mint 39 milliárd forintnak megfelelő - adózott eredményt ért el. Az ír ClonBio Csoport tulajdonában lévő Pannonia Bio 2020-2023 között 200 millió eurós beruházási projektet hajt végre.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?