Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.17. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.17. péntek

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, és elsősorban keleten helyenként alakulhat ki zápor, néhol zivatar, emellett pedig a délnyugati határ közelében is lehet csapadék - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.06.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.06.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.06.17.) napon.

2022.06.17. péntek: A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, és elsősorban keleten helyenként alakulhat ki zápor, néhol zivatar, emellett pedig a délnyugati határ közelében is lehet csapadék. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a szervezet görcskészsége erősödhet.

A következő napon várható időjárás

2022.06.18. szombat: Sok napsütés várható fátyolfelhők és nappal képződő gomolyfelhők mellett, csapadék nélkül. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet délután 25, 30 fok között alakul.

Friss híreink:

Ennek nagyon rossz vége lehet: tömegével pusztulnak a méhek Magyarországon
A méhek védelme, a méheltűnések, méhpusztulások kiváltó okainak felderítése érdekében folyik kísérlet több szakmai szervezet és egy megyei kormányhivatal együttműködésének keretein belül. Mint megtudtuk, több különböző növényvédő szer méhekre gyakorolt hatását is vizsgálják.

Kész, vége? Teljesen eltűnhet a magyar zöldborsó a boltok polcairól?
A rohanó hétköznapokban igen gyakran nyúlunk jól bevált, gyors receptekhez és alapanyagokhoz, éppen ezért, lehet, észre sem vesszük, hogy számos értékes alapanyag kimarad az étrendünkből. Pontosan így van ez a zöldborsóval is, ami nem elég, hogy ízletes, de roppant egészséges is és a rizibizin és a főzeléken kívül rengeteg jó étel készíthető belőle. Vagyis lehetne készíteni. Sokszor azonban fájdalmak vagy kék-lila foltok ellen próbáljuk meg használni, fagyasztott formában, konyharuhába burkolva. Azt, hogy csökken a borsó népszerűsége, jól mutatja az is, hogy Magyarországon az elmúlt években csökkent a vetésterülete, 18 ezer hektáron 90 ezer tonnát termeltek 2020-ban (2019: 91,4 ezer tonna). Szakértők szerint pedig idén a zöldborsó vetésterülete tovább zsugorodott.

Újabb fejlesztések az Év agrárberuházási díjat nyert Axiálnál
A gépgyártók és a beszállítók jelenleg éves szinten akár 2-3 alkalommal is emelik az áraikat, ráadásul meglehetősen jelentős drágulásról beszélhetünk. Emellett komoly problémát jelent az is, hogy vannak olyan specifikus géptípusok, amelyeket már csak 2023-ra vagy akár csak 2024-re tudnak biztosítani - mondta az Agrárszektornak Pintér Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezető igazgatója, aki 2021-ben a cég képviseletében átvehette a Portfolio Csoport Év agrárberuházása díját. A vállalat Alkatrész Logisztikai Központjának tavalyi fejlesztése sokat segít most, hiszen így folyamatosan nagy készletet tudnak fenntartani, emellett az AXIÁL több telephelyén is bővítések indulnak, illetve egy teljesen új és modern telephely is épül Felsőzsolcán.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?