Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.24. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.24. péntek

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.06.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.06.24.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.06.24.) napon.

2022.06.24. péntek: Sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Főleg a Dunántúlon elvétve zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti, déli szél főként az Észak-Dunántúlon élénkül meg, a Fertő környékén erős lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.
Késő este 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás.

A következő napon várható időjárás

2022.06.25. szombat: A sok napsütés, illetve a fátyolfelhők mellett erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Napközben szórványosan várható zápor, zivatar - legkisebb eséllyel az ország északkeleti harmadában. A Tiszántúlon a keleti, délkeleti, másutt az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 35, a záporos részeken 27, 29 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ellepték a szúnyogok a kertet? Ezekkel a trükkökkel örökre megszabadulhatsz tőlük
Ha bárkit megkérdeznénk róla, biztosan azt mondaná, hogy a szúnyogok a Föld legutálatosabb rovarai, de legalábbis az első három között vannak. Ez nem meglepő, hiszen amellett, hogy nyaranta gyakran élvezhetetlenné teszik a szabadban töltött időt, csípnek, vért szívnak és megtisztelő figyelmükkel még napokig megkeserítik az életünket. Bár legtöbben különböző vegyszerekkel, illetve rovarirtókkal próbálják felvenni velük a harcot, azt azonban kevesen tudják, hogy nem egy jól bevált trükk létezik, amelyek segítségével könnyedén megelőzhető a szúnyogok felbukkanása a kertben.

Év fiatal agrárszakembere: mindent felülír a drasztikus költségnövekedés
Elképesztően megnehezíti minden hazai agrárcég életét az inputanyagok, főleg a műtrágya, az energia és gáz, valamint a gépek és alkatrészek jelentős drágulása, ráadásul ez utóbbi sokszor az eredményes munkavégzést is megnehezíti - mondta az Agrárszektornak Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa, aki 2021-ben elnyerte a Portfolio Csoport Év fiatal agrárszakembere díját. Habár a termények árának fellendülése pozitívan hat, nem kompenzálja a költségek összességét, ezért mindenképpen fontos és nagy szerepet játszik a cég gazdálkodásában a precíziós technológiák alkalmazása a növénytermesztésben.

Sokan hibáznak a levendula gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben
Itt a nyár, itt a levendulaszezon. Kétségtelen, hogy az egyik leghíresebb és legkedveltebb növények egyike, persze, nem véletlenül. Egy ajándékboltban nehéz úgy végigmenni, hogy legalább egy lila részleggel ne találkozzunk. Ha pedig a Balatonon járunk, levendulamezők és turisták hadaival találkozhatunk, hiszen ilyenkor mi magunk is szüretelhetjük ezt a csodás növényt. Azt, hogy ki, mit készít belőle, mindenki eldöntheti, mi azonban most egy csokorba gyűjtöttük, hogy mit érdemes kezdeni a levendulákkal. Sőt, néhány hasznos tippet is adunk ahhoz, hogy hogyan termeszthetjük saját otthonunkban is - így még Tihanyig sem kell elmennünk érte, de azért, ha tehetjük, semmi esetre se hagyjuk ki!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?