2022. augusztus 14. vasárnap Marcell

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.26. vasárnap

A sok napsütést általában csak kevés gomolyfelhő zavarhatja - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.06.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.06.26.) napon.
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.06.26.) napon.

2022.06.26. vasárnap: A sok napsütést általában csak kevés gomolyfelhő zavarhatja. Ugyanakkor a keleti megyékben néhol erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, arrafelé néhány zápor, zivatar is kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között valószínű.
Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.
Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.
Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni, semmint a hideg ellen védekezve hőt termelni.
Ezért fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál.
Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.
Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, nem tudjuk kipihenni igazán magunkat, így a szervezet egyre jobban elfárad.
Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

A következő napon várható időjárás

2022.06.27. hétfő: A kevés fátyol-, illetve nappali gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Általában száraz idő várható, de az Északi-középhegység térségére észak felől nem kizárt egy-egy zápor, zivatar besodródása. Az északkeleti, a Dunántúlon a délies szél megélénkül. Hajnalban általában 15, 21, a délutáni órákban 32, 37 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Durva, ami a fákkal történik Magyarországon: sokan nem is tudnak róla
Mindenhol érzékelhető hatása van a klímaváltozásnak, elég ha az extrém hőmérsékleti viszonyokból indulunk ki. Az elkövetkezendő években és évtizedekben ezek a hatások egyre hevesebbek lesznek, a szélsőséges jelenségek korábban nem látott intenzitást és gyakoriságot is elérhetnek. Bár a körülmények korlátozottak, mégis van esély a biodiverzitás élénkítésére és a klímaváltozás elleni harcra, a megoldás pedig a fáinkban rejlik.

Sokan hibáznak a gyümölcsfák gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben
A gyümölcsfáinkat károsíthatja számtalan gombabetegség, illetve állati kártevők: tetvek, molyfélék, atkák, amelyek nagyban befolyásolhatják a gyümölcsök piaci értékeit. Egy jó kertész mindig éberen figyel, beszédes számára a növény változása, ezért összeszedtük milyen nehézségekkel kell szembenéznie a gyümölcstermesztőknek.

Ellepték a szúnyogok a kertet? Ezekkel a trükkökkel örökre megszabadulhatsz tőlük
Ha bárkit megkérdeznénk róla, biztosan azt mondaná, hogy a szúnyogok a Föld legutálatosabb rovarai, de legalábbis az első három között vannak. Ez nem meglepő, hiszen amellett, hogy nyaranta gyakran élvezhetetlenné teszik a szabadban töltött időt, csípnek, vért szívnak és megtisztelő figyelmükkel még napokig megkeserítik az életünket. Bár legtöbben különböző vegyszerekkel, illetve rovarirtókkal próbálják felvenni velük a harcot, azt azonban kevesen tudják, hogy nem egy jól bevált trükk létezik, amelyek segítségével könnyedén megelőzhető a szúnyogok felbukkanása a kertben.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!