Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.27. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.27. hétfő

agrarszektor.hu
Kezdetben derült idő várható, majd a déli óráktól kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a napsütést - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.06.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.06.27.) napon.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.06.27.) napon.

2022.06.27. hétfő: Kezdetben derült idő várható, majd a déli óráktól kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a napsütést. Főleg az Északi-középhegység térségében fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Az Észak-Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti, déli szél. Zivatarok mentén is lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.
Késő este 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni, semmint a hideg ellen védekezve hőt termelni.
Ezért fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, nem tudjuk kipihenni igazán magunkat, így a szervezet egyre jobban elfárad. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

A következő napon várható időjárás

2022.06.28. kedd: Sok napsütés várható, de a nyugati és északi tájakon időszakosan több lehet a felhő, és azokon a tájakon zápor, zivatar előfordulására is van esély. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de szélerősödés, esetleg viharos széllökés átmenetileg a Dunántúlon, valamint zivatarok környezetében is lehet. Délután 32 és 37 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ez az egyik legmenőbb szakma az agráriumban: kezdőként is nagyot szakíthatsz vele
Egyre nagyobb a drónos technológia magyarországi elfogadottsága, nemcsak a társadalom, de az ipar és a mezőgazdaság szereplőinek a részéről is - mondta el az Agrárszektornak Török Gyula, az ABZ Drone Kft. ügyvezetője. Miután 2022-ben elhárultak az utolsó jogi akadályok is a drónpilóta képzések és a drónok mezőgazdasági felhasználása elől, óriásira nőtt az érdeklődés a felmérő, de különösen a permetező drónok iránt. A szakember emellett beszélt arról is, hogy milyen lehetőségek rejlenek a dróntechnológiában a mezőgazdaság számára, milyen kritériumoknak kell megfelelnie annak, aki drónokat akar röptetni a földjei felett, és hogy mennyit lehet keresni ezzel a munkával.

Durva, ami a fákkal történik Magyarországon: sokan nem is tudnak róla
Mindenhol érzékelhető hatása van a klímaváltozásnak, elég ha az extrém hőmérsékleti viszonyokból indulunk ki. Az elkövetkezendő években és évtizedekben ezek a hatások egyre hevesebbek lesznek, a szélsőséges jelenségek korábban nem látott intenzitást és gyakoriságot is elérhetnek. Bár a körülmények korlátozottak, mégis van esély a biodiverzitás élénkítésére és a klímaváltozás elleni harcra, a megoldás pedig a fáinkban rejlik.

Sokan hibáznak a gyümölcsfák gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben
A gyümölcsfáinkat károsíthatja számtalan gombabetegség, illetve állati kártevők: tetvek, molyfélék, atkák, amelyek nagyban befolyásolhatják a gyümölcsök piaci értékeit. Egy jó kertész mindig éberen figyel, beszédes számára a növény változása, ezért összeszedtük milyen nehézségekkel kell szembenéznie a gyümölcstermesztőknek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?