2022. augusztus 14. vasárnap Marcell

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.28. kedd

Reggel, délelőtt a Dunántúl északi felén és a középső megyékben, délután a keleti országrész egyes tájain és a Nyugat-Dunántúlon lehetnek felhősebb területek, másutt sok napsütés várható - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.06.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.06.28.) napon.
 
 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.06.28.) napon.

2022.06.28. kedd: Reggel, délelőtt a Dunántúl északi felén és a középső megyékben, délután a keleti országrész egyes tájain és a Nyugat-Dunántúlon lehetnek felhősebb területek, másutt sok napsütés várható. A reggeli, délelőtti órákban a Dunántúl északi részén és a Duna mentén fordulhat elő zápor, zivatar, később az Északi-középhegységben, majd délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl nyugati felén alakulhat ki kevés helyen zápor, zivatar. A Dunántúl nyugati részén megélénkül az északkeleti szél. Zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nincs, de a hőségben fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.

A következő napon várható időjárás

2022.06.29. szerda: Sok napsütés várható, a Dunántúlon több gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Általában száraz időre számíthatunk, de főleg a Nyugat-Dunántúlon itt-ott kialakulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. A maximum 33 és 38 fok között valószínű.

Friss híreink:

Nagy veszélyben a magyar gazdák: bármikor beüthet a baj, ebbe sokan belehalhatnak
Az elmúlt években feje tetejére állt a világ, és ez tulajdonképpen az élet minden területére igaz, a munkapiacra pedig különösen. Sokan vesztették el az állásukat, de rengetegen álltak át az otthoni munkára, és bizony sok munkafolyamatot kellett leállítani. Ennek ellenére a mezőgazdasági munkálatok mondhatni, hogy töretlenül folytak, és így bizony a balesetek száma sem maradt el. Sőt, 2020-ban és 2021-ben halálos balesetek is történtek, de az élelmiszeriparban is változások figyelhetőek meg - csak éppen nem túl jó irányba.

Ez az egyik legmenőbb szakma az agráriumban: kezdőként is nagyot szakíthatsz vele
Egyre nagyobb a drónos technológia magyarországi elfogadottsága, nemcsak a társadalom, de az ipar és a mezőgazdaság szereplőinek a részéről is - mondta el az Agrárszektornak Török Gyula, az ABZ Drone Kft. ügyvezetője. Miután 2022-ben elhárultak az utolsó jogi akadályok is a drónpilóta képzések és a drónok mezőgazdasági felhasználása elől, óriásira nőtt az érdeklődés a felmérő, de különösen a permetező drónok iránt. A szakember emellett beszélt arról is, hogy milyen lehetőségek rejlenek a dróntechnológiában a mezőgazdaság számára, milyen kritériumoknak kell megfelelnie annak, aki drónokat akar röptetni a földjei felett, és hogy mennyit lehet keresni ezzel a munkával.

Durva, ami a fákkal történik Magyarországon: sokan nem is tudnak róla
Mindenhol érzékelhető hatása van a klímaváltozásnak, elég ha az extrém hőmérsékleti viszonyokból indulunk ki. Az elkövetkezendő években és évtizedekben ezek a hatások egyre hevesebbek lesznek, a szélsőséges jelenségek korábban nem látott intenzitást és gyakoriságot is elérhetnek. Bár a körülmények korlátozottak, mégis van esély a biodiverzitás élénkítésére és a klímaváltozás elleni harcra, a megoldás pedig a fáinkban rejlik.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!