Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.04. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.04. hétfő

agrarszektor.hu
Általában napos, száraz időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, ugyanakkor délután északnyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik, késő délutántól pedig a Dunántúl északnyugati részén már meg is vastagszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.07.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.07.04.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.07.04.) napon.

2022.07.04. hétfő: Általában napos, száraz időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, ugyanakkor délután északnyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik, késő délutántól pedig a Dunántúl északnyugati részén már meg is vastagszik a felhőzet. Az Alpokalján egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Megélénkül az északi, északnyugati szél. Az Észak-Dunántúlon helyenként erős, zivatar térségében akár viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között valószínű.
Késő estére általában 21 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli a szervezetünket. A déli órákban továbbra is nagyon erős vagy extrém lesz az UV-B sugárzás.

A következő napon várható időjárás

2022.07.05. kedd: Hidegfront szakadozott felhőzete vonul át felettünk. Emellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. A Dunántúlon többfelé, másutt elszórtan valószínű zápor, zivatar. Estétől nyugat felől csökken a csapadékhajlam. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Délutánra a Dunántúlon 26, 31, máshol 30 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Rengetegen veszik ezeket a növényeket Magyarországon: ezért ilyen népszerűek
A természetesség az élet minden területén fontos, legyen szó viselkedésről, élelmiszerekről, termelésről és nem szabad kihagyni a sorból a szépségipart sem. A gyógynövények például rendkívül sokoldalúak, hiszen az italoktól kezdve, a krémeken át, egészen a gasztronómiáig hasznosíthatóak. Persze, vannak, akik szkeptikusak ezekkel a növényekkel, de bőven akadnak azonban olyanok is, akik igazi csodaszereknek tartják őket. Vajon a magyarok esetében merrefelé billen ez a mérleg? Alábbi cikkünkből ez és sok más érdekesség is kiderül.

Óriási károkat okozhat ez az állat a földeken: így tartanák távol őket a profi gazdák
Forradalmi módszerrel védekezhetnek a jövőben az amerikai szőlősgazdák és gyümölcstermesztők a kártevő madarak ellen. A megoldás alapját egy olyan kamerás megfigyelőrendszer alkotja, amely riasztás esetén drónokat indítana a madarak elűzésére.

A magyarok is termeszthetnék ezt a szupernövényt: sokan nem tudják, de aranyat ér
A Földközi-tenger vidékéről származó koriander ma már egyre népszerűbb fűszernövény Magyarországon is, sokan használják a levelét, vagy akár a magját a háztartásokban. A koriandert azonban kevesen termesztik még otthon, és sokan ha mégis megpróbálkoznak vele, kudarcot vallanak. Pedig bárki termeszthetné ezt a mediterrán fűszert Magyarországon is, mindössze néhány dologra kell odafigyelni ahhoz, hogy garantáltan dús és egészséges növényt kapjunk. Összegyűjtöttük, mire érdemes odafigyelni ültetéskor, öntözéskor, illetve a koriander gondozásakor.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?