Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.06. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.06. szerda

agrarszektor.hu
Napos idő várható a keleti megyékben több, másutt kevesebb felhővel - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.07.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.07.06.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.07.06.) napon.

2022.07.06. szerda: Napos idő várható a keleti megyékben több, másutt kevesebb felhővel. A keleti országrészben elszórtan, az Alpokalján néhol alakulhat ki zápor, zivatar, másutt csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, a Duna vonalában és az Észak-Alföldön időnként megerősödik.

A hőmérséklet délután 25 és 31, késő este 20, 26 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fokozatosan megszűnő hideg fronthatásra számíthatunk. A különösen érzékenyeknél legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.07.07. csütörtök: Szakadozott felhősávok vonulnak át felettünk nyugat felől, a legtöbb felhő a Dunántúlon ígérkezik, főleg arrafelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is várhatók. Hajnalban általában 12, 17 fok lesz, de északon néhol 9, 11 fok is lehet. A csúcsérték 23, 30 fok között valószínű.

Friss híreink:

Erre senki sem számított: döbbenetes hírek érkeztek a magyar kukoricáról
A 2022-es évben - talán nem túlzás ezt mondani - az időjárás lett a szárazföldi növénytermesztők legnagyobb ellensége Magyarországon. A csapadékhiány már az év elején komoly aggodalmakat keltett az ágazat szereplőiben, és ez később sem rendeződött megnyugtató módon. Noha áprilisban végül érkezett valamennyi eső a magyar földekre, annak sem a mennyisége, sem az eloszlása nem volt optimális. Mostanra azonban eljutottunk oda, hogy idő előtt el kellett kezdeni betakarítani az őszi vetésű kalászosokat, a napraforgó-, de főleg a kukoricaállományok helyzete pedig napról napra egyre rosszabb. Míg az ország nyugati felében volt annyi csapadék, hogy akár egy közepes termésre is lehessen számítani, a keleti térségben nem egy helyen már lemondtak a kukoricáról, derült ki az Agrárszektor által megkérdezett gazdák szavaiból.

Ezek a módszerek tényleg működnek: a legprofibb gazdák már így művelik a földet
Talaj nélkül nincsen földi élet, éppen ezért is lenne fontos, hogy minél jobban vigyázzunk rá. Mezőgazdaság nélkül szintén elképzelhetetlen lenne létezésünk, azonban az elmúlt évtizedekben javában megváltozott a termelés, mondhatni, hogy minden téren. Mivel egyre többen vagyunk a világon, egyre több és nagyobb az igény is, amihez muszáj a termelőknek alkalmazkodnia. Igen ám, de, ha témaként a klímaváltozás és a talajromlás felmerül, akkor a mezőgazdaság biztosan előtérbe kerül. Tény, hogy az éghajlat hatással van az agráriumra, és az agrárium pedig az éghajlatra, de a mai eszközök és gépek sem olyanok, mint korábban, így a talajkárosítás és a környezetszennyezés, ha nem is nullára, de jelentősen csökkent.

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre többen ültetnek ilyen növényeket a kertjükbe
A köztudatból igencsak kikopott az, hogy milyen, ha az ember saját magának termeli meg az élelmiszerek jelentős részét. Nem is kell olyan régen visszamennünk az időben, még a mi szüleink/nagyszüleink is sokat tevékenykedtek a kertekben. Tény, hogy nem került paradicsom és eper télen az asztalra, minden szezonális volt. Manapság egyre inkább szélesednek az igények, minden évszakban mindenféle zöldséget és gyümölcsöt szeretnénk, ami bizony már a minőség és a fenntarthatóság rovására is ment. Az elképesztően növekedő élelmiszerárak azonban újra "divatba" hozhatják a háztáji termelést, hiszen olcsóbb, ízletesebb és sokszor még egészségesebb is az általunk megtermelt alapanyag. És valljuk be, van egyfajta jó életérzése annak, ha egy kellemes nyári reggelen a saját paradicsomunkból falatozgatunk a kertben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13