Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.11. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.11. csütörtök

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett egyre többfelé válik erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.08.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.08.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.08.11.) napon.

2022.08.11. csütörtök: A sok napsütés mellett egyre többfelé válik erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés. Délután az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd estefelé már a középső és északnyugati tájakon is lehet elvétve csapadék. Ismét nagy területen élénkül meg az északkeleti légmozgás, amely északkeleten meg is erősödhet.

A hőmérséklet kora délután többnyire 24 és 30, késő este 19 és 25 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatók. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

A következő napon várható időjárás

2022.08.12. péntek: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északkeleti szél, zivatar térségében erős, esetleg viharos lökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet 24 és 31 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb idő.

Friss híreink:

Megjött a friss lista: ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai
2022 júliusában a magyar gazdák 119 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 hetedik hónapjához képest pedig 84,1 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júliusban a John Deere volt, amelyből 114-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Solis végzett, amelyből 42 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Massey Ferguson volt az év hetedik hónapjában.

Durva, ami a magyar szőlővel történik: lerántotta a leplet a felvásárlási árakról a gazda
Az idei szüreten is alacsony felvásárlási árakra számítanak a magyarországi szőlősgazdák, több termelő és borász attól fél, hogy az árak nem mozdulnak el a tavalyi szintről. Sok esetben még az önköltséget sem fedezik az átvevők által megszabott árak.

Elpusztíthatatlan növények a kertbe: ezek még a legdurvább hőséget is túlélik
Teljesen új növények hódíthatják meg a magyar kerteket, fel kell készülni ugyanis arra, hogy a következő években valószínűleg még több lesz a száraz, csapadékmentes napok száma hazánkban, ez pedig új fajok, fajták elterjedését hozhatja magával. Úgy tűnik, most igazán teret nyernek a szárazságtűrő, fény- és melegigényes fajok, olyanok mint a füge, a gránátalma, de az eddig csak vadgyümölcsként ismert galagonya, som és bodza is egyre több kertben bukkan fel - mondta az Agrárszektornak Megyei Szabolcs, kertészmérnök. Kiemelte, érdemes különböző érésidejű gyümölcsfákat telepíteni, a veteményesbe pedig mindig a betegségeknek ellenálló fajtákat válasszuk. A szakember beszélt többek között arról is, hogy milyen módszerekkel óvhatjuk meg a növényeinket, valamint az egész kertet a pusztító szárazságtól, illetve melyek azok az eszközök, módszerek, amelyeket érdemes ilyenkor bevetni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?