Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.19. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.19. szerda

agrarszektor.hu
Északkeleten a köd és rétegfelhőzet várhatóan délre megszűnik - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.02.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.02.19.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.02.19.) napon.

2020.02.19. szerda: Északkeleten a köd és rétegfelhőzet várhatóan délre megszűnik. Eközben nyugat felől fokozatosan mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, délután már többnyire erősen felhős vagy borult égre számíthatunk. Délutánig a nyugati tájakon néhol kisebb eső előfordulhat, aztán északnyugat, nyugat felől egy gyenge csapadéksáv vonul át az országon; döntően eső valószínű, de estefelé a Dunántúlon néhol esetleg már havas eső is lehet. Napközben az északi tájakon a délnyugati szelet kísérhetik élénk széllökések, majd késő délutántól északnyugatira fordul a szél, és a Dunántúlon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között valószínű. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Általában száraz utakon, jó látási viszonyok mellett közlekedhetünk, az éjszakai órákban azonban - főként északkeleten, keleten - átmenetileg csökken a látástávolság. Szerdán késő délutántól elsősorban a Dunántúlon lehetnek vizes, csúszós útszakaszok.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfronti hatás miatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, erősödhetnek a reumatikus panaszok. Nőhet a reakcióidő.

A következő napok várható időjárása

2020.02.20. csütörtök: A Dunántúlon már reggelre, keleten pedig napközben csökken a felhőzet, ezt követően gomolyfelhős, napos idő várható. Délelőtt a keleti megyékben is megszűnik a helyenkénti gyenge csapadék. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul.

2020.02.21. péntek: Kezdetben változó felhőzetre számíthatunk, majd az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő ígérkezik, északkeleten maradhat több felhő. Északkeleten elszórtan, délnyugaton legfeljebb néhol fordulhat elő záporeső. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik, illetve viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Friss híreink:

Vészesen fogy a hazai sertés, miközben aranyárat fizetnének érte - Mi van itt?
Publikálta a KSH a tavalyi állatlétszámokat. Ez alapján a legdrasztikusabban a sertésállományunk változott az utóbbi évben. Különösen a kocalétszám meredek esése aggasztó. Bepillantottunk a számok mögé.

Őrület! Ez a szuperfagyi lehet a következő nyarak slágere
David Baker, akinek Somerset megyében, Minehead közelében található a Styles Farm nevet viselő vállalkozása, úgy döntött, hogy a fagylaltiparnak kevésbé kellene függnie a dízelgenerátoroktól. Ezért, hogy ezeket megújuló energiaforrással váltsa ki, napelemekkel borította be a fagylaltos kocsija tetejét.

Csodatojással hódíthatják meg a világot a franciák: ennek nem fog mindenki örülni
Két francia vállalkozó kifejlesztett egy olyan tojást, ami úgy néz ki, és olyan ízű is, mint a tyúktojás, de valójában teljesen növényi alapú. A "vegán tojás" igazi hiánypótló terméknek ígérkezik, ugyanis sok, ilyen étrendet követő embernek ez az állati eredetű élelmiszer hiányzik a legjobban. A tojás főleg hüvelyesekből készül, de még mind a recept, mind a héj kidolgozás alatt áll.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03