Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.21. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.21. péntek

agrarszektor.hu
Kora reggeltől előbb a Kisalföldön, majd északnyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső, az északkeleti vidékeken havas eső, hó is valószínű - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.02.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.02.21.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.02.21.) napon.

2020.02.21. péntek: Kora reggeltől előbb a Kisalföldön, majd északnyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső, az északkeleti vidékeken havas eső, hó is valószínű. A délnyugati megyékben kicsi a csapadék esélye. Délután a csapadék egyre inkább a keleti megyékre koncentrálódik, és előbb a Dunántúlon, estétől a középső, majd a keleti megyékben is gyorsan csökken a felhőzet, a legtöbb helyen újra kiderül az ég. Napközben sokfelé megerősödik, a Dunántúlon és Budapest körül viharossá fokozódik az ismét északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 2 és 6, másutt többnyire 7 és 12 fok között valószínű. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Néhol, pénteken napközben pedig főleg északon és keleten többfelé számítani lehet csapadékra, így nedves, csúszós útszakaszokra. Általában eső, zápor várható, de az északkeleti országrészben helyenként havas eső, hó is hullhat. A szél DNY-ira, majd pénteken ismét ÉNY-ira fordul és sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás miatt előfordulhat fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.02.22. szombat: Növekvő, vastagodó fátyolfelhőzet szűri, valamint átvonuló felhőzet néhány óráig zavarja a napsütést. Csapadék nem várható. A délnyugati szél megélénkül, kis területen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb.

2020.02.23. vasárnap: Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Délnyugaton estig nem valószínű csapadék, onnan észak, északkelet felé haladva ugyanakkor fokozatosan növekszik az eső, záporeső esélye. A délnyugati, nyugati szél többfelé erős, néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Friss híreink:

Lebutítható az okos farm a dolgozó szintjére? Így látják a termelők
A PREGA konferencián sok szépet és jót hallottunk csodás és ma még gyakran megfizethetetlen technikákról, de az előadókhoz érkező kérdésekből és a szünetekben zajló magánbeszélgetésekből egy egészen más probléma rajzolódott ki: a képzettség hiánya. Szerencsére néhány egyszerű javaslat is érkezett a problémára. Alábbiakat vitára bocsátjuk az Agrárszektor olvasói között.

Jó hírt kaptak a magyar gazdák: erre idén is jár az ingyenpénz az államtól
Az egyre gyakrabban előforduló, és egyre szélsőségesebbé váló időjárási jelenségek a tavalyi évben is komoly hatással voltak a mezőgazdasági tevékenységre, idén pedig már az év elején nagy károkat okozott a Ciara viharciklon a mezőgazdasági épületekben, vagyontárgyakban. Az egyik legnagyobb mezőgazdasági biztosító adatai szerint a legjellemzőbb kár 2019-ben a jégeső volt. A tapasztalatok alapján biztosításra idén is nagy szükség lesz, de emlékeztetnek, idén tavasszal ismét lehet pályázni hozzá állami díjtámogatásra.

Feketeöves termelők, figyelem: ez a sávpermetezés titka!
Borsiczky István, a Tomelilla Kft. vezetője a PREGA konferencián egy igazán őszinte - és ebben a műfajban szokatlanul szórakoztató - előadást tartott a sávpermetezés buktatóiról. Ahhoz képest, hogy az elkövethető hibákkal kezdte - tapasztalatból beszélt - , kiderült, hogy néhány alapszabály betartásával mégiscsak kivitelezhető ez a vegyszertakarékos növényápolási módszer.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?