Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.29. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.29. szombat

agrarszektor.hu
Az ország északi felén vastagabb lesz a felhőzet, délen általában csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.02.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.02.29.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.02.29.) napon.

2020.02.29. szombat: Az ország északi felén vastagabb lesz a felhőzet, délen általában csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Számottevő csapadék nem várható. A déli szél a Kisalföldön és az Alpokalján lehet erős, illetve viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között valószínű, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a szeles nyugati vidékeken lesz enyhébb az idő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Amíg péntek délután egyre kevesebb helyen lesz csapadék, egyre több helyen fúj majd viharos északnyugati szél. Az éjszakai átmeneti szélcsendes időt követően szombaton nagy területen megerősödik, a Kisalföld térségében viharossá is fokozódik a déli szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg, majd meleg fronthatás: fejfájás, migrén, fokozott görcskészség. Szombaton a fejfájás mellett vérnyomás-változás is felléphet.

A következő napok várható időjárása

2020.03.01. vasárnap: Erősen felhős vagy borult időre számíthatunk a nap első felében keleten átmeneti elvékonyodásokkal. Délelőtt még kevesebb helyen, majd délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső is lehet. A szél délnyugatiról délire fordul, megélénkül, kevés helyen erős lökések is kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű.

2020.03.02. hétfő: Délnyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Az előző csapadéksáv kelet felé távozik, majd estétől nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A délnyugatira forduló szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között valószínű, de a déli megyékben melegebb is lehet.

Friss híreink:

Kevesen tartanak ilyen állatot az országban: lehet ez a jövő nagy befektetése?
A húsgalambtenyésztésnek évekkel ezelőtt komoly hagyománya volt Magyarországon, mára azonban már alig vannak, akik ilyen szárnyast tartanak. Azt érdemes tudni, hogy jelenleg semmilyen engedélyre nincs szükség ahhoz, hogy valaki magáncélra galambot tartson, ráadásul mivel egy viszonylag igénytelen állatról van szó, a tenyésztéshez szükséges alapfelszerelés is könnyen beszerezhető. Mindössze a takarmányra kell áldoznunk, a galambok ugyanis ebből a szempontból igen válogatósak, illetve nem árt odafigyelni arra sem, hogy megbízható tenyésztőtől szerezzük be a madarakat, cserébe azonban minőségi vöröshúst kaphatunk akár otthon is.

Őrült tempóban fogyanak a tejesek: százával veszítik el a termelőiket a feldolgozók
Tavaly és idén is több mint 600 tejtermelővel csökkent a holland gigafeldolgozó, a FrieslandCampina kötelékében dolgozó üzemek száma. Nagy vetélytársa, a dán Arla sem járt jobban, egyik évben ezer, a másikban 500 partnert veszített. A változás mintegy harmada az üzemkoncentrációhoz, gazdaságmegszűnéshez köthető.

Csőstül jön a baj: vészesen terjed a sereghernyó, már Kína is retteg
Egy bagolylepkeféle lárvájáról van szó, magyar neve az angolból fordítva (armyworm) őszi sereghernyó lett. Elképesztő ütemben terjed a világban. A károsító éppen egy évvel ezelőtt érkezett meg az ázsiai országba, ahol már az első évben elpusztított egymillió hektárnyi kukoricát, cukornádat, cirkot és őszi búzát. Idén sokkal nagyobb kártételre számítanak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?