Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.02. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.02. csütörtök

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett főként délen kevés fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.04.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.04.02.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.04.02.) napon.

2020.04.02. csütörtök: A sok napsütés mellett főként délen kevés fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A délire, délnyugatira forduló szelet helyenként élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 14 fok között valószínű. Késő estére általában -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. Kissé melegszik az idő, a fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak enyhe tüneteket.

A következő napok várható időjárása

2020.04.03. péntek: Kezdetben többnyire derült időre lehet számítani, majd északnyugat felől egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy futózápor fordulhat elő. Az északi országrészben megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati szél, míg délen többnyire gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de a fagyzugos tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között várható.

2020.04.04. szombat: Gomolyfelhős, napos idő várható, egy-egy zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű.

Friss híreink:

Újabb részletek derültek ki az Orbán-kormány élelmiszeripari mentőcsomagjáról
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a napokban jelentette be azt a komplex gazdaságstabilizáló programcsomagot, amelyben minden ágazatra nézve készültek javaslatok. Tegnap már összegyűjtöttük, melyek az MKIK élelmiszergazdasági ágazatra vonatkozó válságkezelési programcsomagjának rövidtávú tervei, most pedig mutatjuk a közép- és hosszútávú javaslatokat.

Ezek most a legfontosabb hazai húsipari fejlesztések: itt a lista
A húsipar szempontjából eléggé aggasztóan indult indult az év. Januárban a sertéspestissel kellett megküzdenie a gazdáknak, aztán jött a madárinfluenza. A jelenleg is terjedő koronavírus-járvány most a munkavállalók és a cégek szempontjából is megnehezítheti a termelés menetét. Felmerül tehát a kérdés, mi lesz idén azokkal a beruházásokkal, amelyekre az idei évben készültek a piaci szereplők. A HelloVidék cikkét szemléztük.

Megszereztük: ez lehet az Orbán-kormány élelmiszeripari mentőcsomagjában
Azt követően, hogy hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország gazdasági mentőcsomagjáról egyeztetett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) be is jelentett egy komplex gazdaságstabilizáló programcsomagot, amelyben minden ágazatra nézve készültek javaslatok. Összegyűjtöttük, melyek az MKIK élelmiszergazdasági ágazatra vonatkozó válságkezelési programcsomagjának rövid távú javaslatai.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?