Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.03. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.03. péntek

agrarszektor.hu
A többórás napsütést a déli óráktól már nagyobb területen zavarhatják gomolyfelhők, de csapadék nem várható - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.04.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.04.03.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.04.03.) napon.

2020.04.03. péntek: A többórás napsütést a déli óráktól már nagyobb területen zavarhatják gomolyfelhők, de csapadék nem várható. A Dunától keletre délnyugati, nyugatra már északnyugati szél várható a Kisalföldön erős lökésekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.04.04. szombat: Gomolyfelhős, napos idő várható, az északi megyékben egy-egy futó zápor esetleg előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként a Dél-Dunántúlon és az északkeleti megyékben többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

2020.04.05. vasárnap: Túlnyomóan derült, száraz idő lesz. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 17 fok között várható.

Friss híreink:

Ez most az unió 20 legrettegettebb kártevője: itt a lista
Habár arról nincsenek adatok, hogy mely kártevők végezték a legnagyobb pusztítást hazánkban 2019-ben, az azonban elmondható, hogy a mezei pocok kártétele kimagasló volt tavaly - tudta meg az Agrárszektor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih). Hozzátették, több kártevő, mint a burgonyabogár, vagy a pettyesszárnyú muslica is egyre jelentősebbé válik majd a jövőben, mert nagyon kevés az ellenük eredményesen alkalmazható, engedélyezett rovarölő szer. A hatóságtól azt is megtudtuk, hogy létezik egy húsz fajt tartalmazó lista, amelyen olyan károsítók vannak, melyek lehetséges gazdasági, társadalmi vagy környezeti hatása az Európai Unió területén a legsúlyosabb fokú.

Szigorú intézkedések a madárinfluenza miatt: ez minden magyar vágóhidat érint
Az érvényes előírások lehetővé teszik, hogy, ha a járványügyi helyzet is megengedi, akkor kijelölt vágóhidakra a madárinfluenza miatt korlátozás alatt álló területről azonnali vágásra beszállíthatóak a baromfik. Mindez természetesen csak szigorú szabályok betartása mellett lehetséges.

A koronavírus ismét a padlóra küldött egy ágazatot
A magyarországi nyúltenyésztés legnagyobb felvevőpiaca Németország, Svájc és Olaszország, ahol a járványhelyzet hatására visszaesett a kereslet. A takarmányárak ugyanakkor növekedtek, a felvásárlási árak csökkentek, a megmaradó húst hűtve be kell tárolni, ami komoly költségtöbbletet jelent. A magyar nyúl 96%-a exportra kerül, jelen helyzetben azonban a hazai fogyasztás emelkedése is segítheti az ágazatot.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03