Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.05. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.05. vasárnap

agrarszektor.hu
A sok napsütés, száraz idő mellett a déli, délnyugati tájakon kevés gomolyfelhő lehet csak az égen - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.04.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.04.05.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.04.05.) napon.

2020.04.05. vasárnap: A sok napsütés, száraz idő mellett a déli, délnyugati tájakon kevés gomolyfelhő lehet csak az égen. Az északkeleti, keleti szél gyakran lesz élénk, napközben az Alföldön és északkeleten helyenként meg is erősödik. Késő estére 6, 12 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken ettől hidegebb is előfordulhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.04.06. hétfő: Felhőtlen lesz az ég, csapadék kizárt. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható.

2020.04.07. kedd: Derült, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, másutt mérsékelt marad a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Friss híreink:

Utánajártunk: tényleg hipós vízzel kell fertőtleníteni a tojást?
A húsvét közeledtével sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a koronavírus-járvány miatt rejt-e a szokásosnál nagyobb fertőzésveszélyt a sonka és a tojás fogyasztása. Habár a vírus terjedése szempontjából ezek az élelmiszerek alapvetően nem jelentenek különösebb veszélyforrást, esetükben sem árt az elővigyázatosság - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Hozzátették, a tojások tisztításával kapcsolatban gyakran hallani ecetes, hipós fertőtlenítésről, ezek a módszerek azonban nagy odafigyelést igényelnek, és nem is feltétlenül szükségesek, ha a tojást később hőkezeljük.

Megvan, hogyan segítenék a magyar erdőgazdálkodókat a koronavírus-válság miatt
A koronavírus-járványhoz kapcsolódó külföldi és hazai vészhelyzeti intézkedések az erdőgazdálkodókat és az erdészeti ágazatban tevékenykedő vállalkozásokat is nehéz helyzetbe hozták. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a március végi információk alapján összefoglalta a főbb nehézségeket, kockázatokat, és azok mérséklésének lehetőségeit.

Tuti tippek kezdő kertészeknek: ezekkel a dísznövényekkel garantált a siker
Sokan nem szeretnek kísérletezni, amikor dísznövényekről van szó, és ezzel nincs is semmi probléma. Számtalan olyan virágos növény van, amely termesztése pofonegyszerű, és nem igényel nagy szakértelmet. Összegyűjtöttünk hat olyan növényt, amelyek nem csak a kertünk díszei lehetnek, de kevés odafigyeléssel is könnyedén termeszthetők.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55