Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.05. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.05. péntek

agrarszektor.hu
Alapvetően erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.06.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.06.05.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.06.05.) napon.

2020.06.05. péntek: Alapvetően erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Sokfelé várható zápor, zivatar, helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak, majd az intenzívebb záporok is esővé szelídülnek. Lokálisan nagy különbségek is lehetnek a csapadékmennyiség tekintetében. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. Délutántól az Alpokalján északnyugatira fordul a légmozgás, majd fokozatosan veszít erejéből. Az erősebb zivatargócokat viharos erejű széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul. Az Alpokalja térségében ennél pár fokkal hűvösebb, míg a délkeleti tájakon pedig ennél melegebb is lehet. Késő estére 12 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kezdetben meleg-, délután hideg fronthatás várható, ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat, csökken teljesítőképességünk. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik.

A következő napok várható időjárása

2020.06.06. szombat: Éjszaka keleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, napközben már gomolyfelhős, napos idő lesz, néhol alakulhat ki zápor. Reggel itt-ott ködfolt előfordulhat. A nagyrészt déli szél több helyen megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

2020.06.07. vasárnap: Gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, keleten szórványosan, nyugaton néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A nagyrészt délies szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Friss híreink:

Váratlan meglepetéseket tartogat a kert: ezek a virágok nem csak szépek, de ehetők is
Sokan nem tudják, de bizony egy átlagos kiskertben is akadnak ehető virágú dísznövények, illetve olyan haszonnövények, amelyeket a termésükért nevelünk, pedig a virágaik is fogyaszthatók. Az Agrárszektor szakértő segítségével járt utána annak, melyek azok a hobbikertekben leggyakrabban előforduló növények, amelyek virágai ehetők, mire kell odafigyelni a fogyasztásukkor, illetve melyek azok, amelyek valóban finomak is, és nem csak mutatósak.

Vallottak a magyar szamócások: ezért mérik idén aranyáron a hazai epret
Nincs élőmunkaerő-igényesebb területe a zöldség- és gyümölcságazatnak a bogyós termésű növényeknél, azon belül is az epernél. A magyarországi termőterület nagysága legjobb esetben stagnál, vagy inkább csökken, ami betudható a termelők kiöregedésének, az olcsó importnak vagy éppen a befolyásolhatatlan, szeszélyes időjárásnak. Hogy a koronavírussal indított 2020-as év mennyire volt jobb vagy rosszabb az előző szezonoknál, arról két vidéki termelő mondta el tapasztalatát a HelloVidéknek.

Magyar startup cég fejlesztését teszteli a Bonafarm
Speciális távfelügyeleti rendszert tesztel Baranya megyei csípőteleki szarvasmarhatelepén a Bonafarm Csoport. A magyar startup-fejlesztéssel a trágyakezelés monitorozási lehetőségeit vizsgálják.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13