Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.02. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.02. csütörtök

agrarszektor.hu
Reggel, délelőtt a keleti tájak felett lesz felhős az ég, máshol napos idő várható, de a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződésre és nagyobb számban az ország keleti felén záporok, zivatarok kipattanására számíthatunk - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.07.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.07.02.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.07.02.) napon.

2020.07.02. csütörtök: Reggel, délelőtt a keleti tájak felett lesz felhős az ég, máshol napos idő várható, de a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződésre és nagyobb számban az ország keleti felén záporok, zivatarok kipattanására számíthatunk. Zivatarokhoz heves kísérőjelenségek, főként felhőszakadás is társulhat. Jellemzően mérsékelt lesz a szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul. Késő este 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nem lesz felettünk, de a magas hőmérséklet és páratartalom miatt melegfront jellegű hatások terhelik szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.07.03. péntek: Közepesen vagy erősen felhős idő várható, több napsütésre délkeleten, keleten számíthatunk. Északnyugaton elszórtan, máshol azonban több helyen várható záporeső, zivatar, lokálisan felhőszakadás is. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25, 30 fok között alakul, de nyugaton, délnyugaton 23, 24 fok is lehet.

2020.07.04. szombat: A többórás napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek. Elsősorban az Alföldön és a Duna vonalában alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar, másutt csak elvétve lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Friss híreink:

Magyar sikersztori: 22 évesen vette első tehenét, ma már sajtban utazik a zalai fiatal
A délnyugati határszélen, Dél-Zalában él Horváth István Dávid, aki megjárva országot-világot, diplomával a zsebében gondolt egyet, nem ment el külföldre szerencsét próbálni. Helyette vett egy tehenet és hazaköltözött a szülőfalujába. Akkoriban Tótszerdahelyen, 18 kilométerre Nagykanizsától, a horvát határ szélén évtizedek óta senkinek sem jutott eszébe, hogy az istállóban motorbiciklin vagy fűnyírón kívül élő állatot is lehet tartani.

Zseniális találmány kertészeknek: ezt bárki elkészítheti otthon is
A komposzt készítése, illetve maga a komposztálás kezd egyre népszerűbb lenni Magyarországon is. Nem véletlenül, hiszen ez az egyik legjobb módja annak, hogy a különböző szerves hulladékoktól megszabaduljunk, ráadásul a növényeink is jól járnak vele. A komposztálás nem bonyolult folyamat, néhány dologra azonban nem árt odafigyelni ahhoz, hogy tökéletes komposztot kapjunk. Ezért alkothatta meg egy férfi azt az otthon is elkészíthető rostát, amellyel pofonegyszerűen apró szeművé lehet szitálni a komposztot.

Szörnyet teremtettek: igazi nagyágyúval rukkolt elő a brazil mezőgépgyártó
A brazil PVT egy igazi multifunkcionális gépszörnyet mutatott be. A Rhino 4004 Multiset névre keresztelt jármű képes műtrágyázási és permetezési feladatok ellátására, valamint folyékony és száraz növényvédő-szerek kijuttatására is. A gyártó szerint a gépet két ember 30 perc alatt átállíthatja egyik kijuttatási módból a másikba.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?