Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.15. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.15. szerda

agrarszektor.hu
A fátyolfelhők és a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.07.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.07.15.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.07.15.) napon.

2020.07.15. szerda: A fátyolfelhők és a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék az ország nagy részén nem lesz, egy-egy zápor, esetleg zivatar legfeljebb késő délutántól sodródhat be a nyugati határszélre. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföld térségében megélénkülhet a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.07.16. csütörtök: Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és főként a Dunántúlon és északon alakul ki zápor, zivatar. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22, 29 fok között alakul.

2020.07.17. péntek: Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között várható.

Friss híreink:

Talajjavítás mesterfokon: így turbózzák fel a termőföldeket az élelmes brit gazdák
Nagyon rossz állapotban vannak a termőföldek Nagy-Britanniában. Egy brit tudósok által kifejlesztett talajegészségi index alapján a szigetország termőtalajainak közel 40%-a minőségileg a legrosszabb kategóriába tartozik.

Koronavírus: több tucatnyi külföldi idénymunkás fertőződött meg egy brit gazdaságban
A brit hatóságok lezártak egy gazdaságot Herefordshire térségében, miután az ott dolgozó vendégmunkások közül 73 megfertőződött a koronavírussal. A családi vezetésű vállalkozás Nagy-Britannia egyik legnagyobb brokkoli-, lóbab- és tűzbabtermesztője. A gazdaságban jobbára Kelet-Európából származó idénymunkások dolgoznak.

Bréking! Szerdától csak így jöhetnek be az idénymunkások Magyarországra
Megjelent a Kormány rendelete a Magyar Közlönyben, amely a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szól. A rendeletben, amely 2020. július 15-én, azaz szerdán lép hatályba, szó van többek között az agrárágazatban dolgozókra vonatkozó rendelkezésekről is, így például arról is, milyen feltételekkel léphetnek be az idénymunkások Magyarország területére.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?