Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.26. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.26. szombat

agrarszektor.hu
Napközben szakadozik a felhőzet, és főként a középső tájakon hosszabb időre is kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.09.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.09.26.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.09.26.) napon.

2020.09.26. szombat: Napközben szakadozik a felhőzet, és főként a középső tájakon hosszabb időre is kisüthet a nap. Ezzel együtt a kiterjedtebb csapadékzóna egyre inkább az északkeleti, keleti tájak fölé húzódik, majd estére az északkeleti határvidék kivételével szinte mindenütt megszűnik az eső. Az északnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul, de a Tiszántúlon pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfronti hatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reakcióidő megnyúlhat.

A következő napok várható időjárása

2020.09.27. vasárnap: Napközben mindenütt kisüt a nap, a kezdetben északkeleten előforduló eső fokozatosan megszűnik. Estétől délnyugat felől újra beborul, és a Dunántúlon elered az eső. A déli, délnyugati, majd a keletiesre forduló szél időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

2020.09.28. hétfő: Többnyire erősen felhős idő várható, de lehetnek tartósabban borult, illetve időszakosan kevéssé felhős tájak is. Reggel többfelé várható eső, zápor, napközben pedig elszórt jelleggel alakul ki zápor, zivatar. Estefelé keleten alakulhat ki újra összefüggő eső. A délkeleti, keleti, majd a nyugatira forduló szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul.

Friss híreink:

Újabb szerkivonás Európában: búcsút mondhatnak ezeknek a kártevő irtóknak a gazdák
Újabb növényvédő szereket tilt be a brit kormány. 2022 márciusa végén a metaldehid hatóanyagú csigaölő szerek húzhatják le a rolót. A brit gazdák már most aggódnak, hogy az újabb szerkivonás után nem lesz eléggé hatékony eszköz a kezükben a csigák ellen.

Látványos ábra a magyar állattenyésztésről: meghökkentő számok láttak napvilágot
Összesen mintegy 4,5 millió sertést, szarvasmarhát, juhot és kecskét tartottak Magyarországon 2019 decemberében, ami az Európai Unió teljes állatállományának mindössze 1,5 százalékát adta. Habár hazánkban malacból volt a legtöbb, számuk évek óta folyamatosan csökken, nem úgy mint a szarvasmarháé, amiből 2011 óta egyre többet tartanak az országban. Meglepő módon Magyarországon a bárány áll a képzeletbeli dobogó második helyén, számuk évek óta szinte változatlan, kecskéből azonban mindössze néhány tízezret tartanak.

Jön a 80 milliárd forintos nagy agrárpályázat - Mire érdemes odafigyelni?
Már az októberben megnyíló első értékelési szakaszban érdemes benyújtaniuk pályázataikat az állattenyésztőknek és a kertészeteknek arra a 80 milliárd forintos beruházási támogatási csomagra, amelyet a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hirdetett meg a Vidékfejlesztési Programban (VP) az Agrárminisztérium. Fennáll a lehetősége ugyanis annak, hogy később már elfogynak a megszerezhető források. A gazdálkodóknak számos fontos technikai részlettel kell tisztában lenniük ahhoz, hogy sikeresen pályázhassanak az új VP-s támogatásokra.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?