Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.25. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.25. vasárnap

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő, csak délután szakadozik fel a felhőzet a Nyugat-Dunántúlon - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.10.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.10.25.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.10.25.) napon.

2020.10.25. vasárnap: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő, csak délután szakadozik fel a felhőzet a Nyugat-Dunántúlon. A ködfoltok a Kisalföldön várhatóan csak lassan ritkulnak. Délelőtt az Észak-Dunántúlt kivéve még sokfelé várható eső, amely később kelet felé szorul vissza, eközben intenzitása fokozatosan gyengül. Estére a legtöbb helyen meg is szűnik a csapadék. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Északnyugaton, északon továbbra is lehet számítani köddel, rétegfelhőzettel borított tájakra, ahol a látási viszonyok tartósan rosszak maradhatnak. A szitálás helyenként csúszóssá teheti az utat. Ugyanakkor a déli megyékben is lehet nedves útszakaszokkal találkozni, késő délutántól egyre többfelé. Emellett kettősfronti hatás miatt a fejfájás mellett koncentráció-zavar is felléphet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettősfront hatás. A hidegfrontra érzékenyeknél fejfájás, migrén, szédülés, görcskészség, a melegfrontra érzékenyeknél álmatlanság, koncentráció zavar fordulhat elő.

A következő napok várható időjárása

2020.10.26. hétfő: Egyre többfelé szakadozik, csökken a felhőzet, de főként északkeleten maradhatnak erősebben felhős vidékek is. Kisebb eső elsősorban az ország északkeleti, keleti részén fordulhat elő, máshol számottevő csapadék nem valószínű. Reggelre helyenként köd képződhet. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül, főként a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

2020.10.27. kedd: Az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő várható, de főként a Nyugat-Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és ott elszórtan eső, záporeső is előfordulhat. Reggelre helyenként köd képződhet. A délkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon északira fordul, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az északnyugati határvidéken pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Friss híreink:

Döntött az Európai Parlament: nagy csatát nyertek a növényi alapú élelmiszerek
Az Európai Parlament döntése alapján mostantól a növényi alapú élelmiszerekre is lehet használni olyan megnevezéseket és kifejezéseket, amelyeket korábban kifejezetten a húsokkal, hústermékekkel hoztunk összefüggésbe. A jövőben a teljesen vegán termékeket is lehet burgernek, vagy éppen kolbásznak nevezni.

Megdöbbentő számok: öt év alatt óriásit nőhet az alternatív élelmiszerek piaca Európában
Komoly változásokat okoz az élelmiszeriparban hús- és tejtermék-alternatívák térnyerése, mivel egyre több hús- és tejipari vállalat lép be erre a piacra, hogy megfeleljen a változó fogyasztói keresletnek. Az ING elemzőinek legújabb jelentése szerint az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban a növényi alapú alternatívák piaca 2025-re 7,5 milliárd eurót fog elérni, szemben a 2019-es 4,4 milliárd euróval.

Rengetegen tartanak ilyen növényt, de rosszul gondozzák: ez a hiba végzetes lehet
Rengetegen tartanak valamilyen pozsgás, másnéven szukkulens növényt, mondván nagyon kevés odafigyelést és törődést igényelnek, cserébe viszont szépen növekednek. Ez valóban így van, mégis sokan elkövetik azt a hibát, hogy túlöntözik őket, ami gyakran akár a növény életébe is kerülhet. Nem mindig menthetetlen azonban a helyzet, néhány trükk bevetésével ugyanis újra életet lehelhetünk kedvenc pozsgásunkba.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03