Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.26. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.26. hétfő

agrarszektor.hu
Dél, délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, javulnak a látási viszonyok, ugyanakkor az Észak-Alföldön, az Északi-középhegységben, valamint a főváros térségében csak lassan szakadozik a felhőzet, egyes tájakon egész nap borult, párás időre van kilátás - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.10.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.10.26.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.10.26.) napon.

2020.10.26. hétfő: Dél, délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, javulnak a látási viszonyok, ugyanakkor az Észak-Alföldön, az Északi-középhegységben, valamint a főváros térségében csak lassan szakadozik a felhőzet, egyes tájakon egész nap borult, párás időre van kilátás. A Dunától keletre mérsékelt lesz a légmozgás, míg a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön és az Alpokalja térségében megerősödik, olykor viharossá fokozódik a délire, délnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 20 fok között várható, de a tartósan borult tájakon csupán 13, 15 fok lesz. Késő estére 8 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Északnyugaton, északon továbbra is borult, párás idő várható helyenként továbbra is rossz látási viszonyokkal, néhol az utat csúszósabbá tévő szitálással. A melegfront jellegű hatás az arra érzékenyeknél csökkenhet a teljesítő-képesség, illetve koncentrációs zavarok is felléphetnek, fokozottan érdemes tehát figyelni az utakon.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás. Az arra érzékenyeknél álmatlanság, koncentrációs zavarok léphetnek fel, emellett csökkenhet a teljesítő-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.10.27. kedd: Az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő várható, de főként a Nyugat-Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és ott elszórtan eső, záporeső is előfordulhat. Reggelre helyenként köd képződhet. A délkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon északira fordul, és megélénkül, ott egy-egy erős széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az északnyugati határvidéken pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

2020.10.28. szerda: A hajnali pára, köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, de helyenként tartósabban megmarad a köd, illetve a rétegfelhőzet. Számottevő csapadékra nem kell számítani. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Színt vallott a Házasodna a gazda sztárja: ezzel szakítana nagyot farmján a magyar férfi
Döcögős, de összességében jó évet zárt Nagy István, az RTL Klub Házasodna a gazda egyik sztárja. A Heves megyei Hevesben gazdálkodó férfi az Agrárszektornak elárulta, milyen egyedi megoldásokat alkalmaz a húsmarhatartás során, milyen nehézségekkel kellett idén szembenéznie, és hogy milyen élményeket szerzett a forgatás alatt és után.

Végérvényesen ideért az ősz: borús, csapadékos idővel búcsúzik az október
Jellemzően borús, többször ködös, párás lesz az idő október utolsó hetében, de azért napsütés is várható, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Döntött az Európai Parlament: nagy csatát nyertek a növényi alapú élelmiszerek
Az Európai Parlament döntése alapján mostantól a növényi alapú élelmiszerekre is lehet használni olyan megnevezéseket és kifejezéseket, amelyeket korábban kifejezetten a húsokkal, hústermékekkel hoztunk összefüggésbe. A jövőben a teljesen vegán termékeket is lehet burgernek, vagy éppen kolbásznak nevezni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03