Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.29. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.29. csütörtök

agrarszektor.hu
Északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délelőtt keleten helyenként szakadozottabb lehet a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.10.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.10.29.) napon!

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.10.29.) napon.

2020.10.29. csütörtök: Északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délelőtt keleten helyenként szakadozottabb lehet a felhőtakaró. A késő délelőtti óráktól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon esetleg zivatar is kialakulhat, addig legfeljebb a szitálás fordulhat elő. Késő délutántól északnyugat felől megszűnik a csapadék és csökken a felhőzet. Megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka ismét többfelé képződhet köd, így hirtelen nagyot eshet a látástávolság. Csütörtökön hidegfront vonul át többfelé csapadék kíséretében, így vizes, csúszós útszakaszokra is számítanunk kell. Vezessünk óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás várható, fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet az erre érzékenyeknél.

A következő napok várható időjárása

2020.10.30. péntek: Kezdetben átmenetileg felszakadozik, majd nyugat felől ismét elkezd megnövekedni a felhőzet, ám ennek üteme lassú lesz, így keleten még hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor, erre nagyobb esély északon, északnyugaton van. A délután második felétől sok helyütt megélénkül, helyenként megerősödik a nyugatias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

2020.10.31. szombat: Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd szakadozni kezd a felhőzet, és felhőátvonulások várhatók, emellett néhány órás napsütés valószínű. Elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Az erős, néhol viharos északi, északnyugati szél délutánra jelentősen mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között várható. Északkeleten lesz a hűvösebb, még nyugaton a melegebb.

Friss híreink:

Újabb szereket vonnak ki a forgalomból: ezektől a termékektől elbúcsúzhatnak a gazdák
Az Európai Unió Növények, Állatok, Élelmiszer és Takarmány Állandó Bizottsága (Standing Committee on Plants, Animals, Food and Feed, SCoPAFF) szavazásán eldőlt, hogy nem újítják meg a mancozeb gombaölő hatóanyag engedélyét. A mancozeb hatóanyagú növényvédő szerekkel a gazdák a burgonyavész és az alternária ellen védekeznek.

Milliárdos támogatást kapnak a magyar borászok: erre használhatják fel a pénzt
21 millió eurónak megfelelő forint keretösszeggel megjelent az Agrárminisztérium azon rendelete, amely az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez igényelhető támogatásról szól. A rendeletben szó van többek között a támogatási kérelem benyújtásáról és elbírálásáról, annak keretösszegéről, illetve a jogosultsági feltételekről is.

Kész, vége: ha így megy tovább, eltűnhet a magyar gesztenye a boltokból, piacokról
Néhány évtizeddel ezelőtt Zalában, Somogyban és Vas megyében még nagy területen folyt a szelídgesztenye-termesztés, azonban az ültetvényeket mára szinte teljesen elpusztította a kéregrák nevű betegség. A szelídgesztenye azóta még nagyobb kincsnek számít. Az Agrárszektor Dr. Markovics Tibort, az Őrségi Nemzeti Park igazgatóját erről kérdezte arról, mi a helyzet manapság, mennyi szelídgesztenye terem most Magyarországon?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?